02.07 – Нептун става ретрограден

До началото на декември ще имате време да се освободите от илюзиите и лъжите, страховете и тревогите, които помрачават визията ви за живота. Унищожаването на фантазиите ще покаже суровите реалности, които сте се опитвали да избегнете в миналото.
Ако сте се заблуждавали за истинската любов, финансовото състояние или перспективите за кариера, вероятно ще се наложи да изтрезнеете.
Нова връзка или критично събитие може да предизвика спомен за рани, които вече сте преживели. Ретроградният Нептун може да ви покаже източника на болката, от която сте се опитали да избягате. След това може да се почувствате унизени, предадени, уплашени, притеснени или виновни.

Фобиите, хипохондрията и параноята могат да станат по-забележими, докато Нептун е ретрограден, но също така и по-лесни за обсъждане и преодоляване.
Нептун управлява саможертвата, но и фалшивите обвинения,  измамите и клеветите. Когато е ретрограден, той може да ви приземи и да видите реално страховете и тревогите си и всичко, което сте създали с въображението си.
Да излезете от фантазиите си не е толкова страшно, но за подкрепа може дапотърсите хора, които ви разбират и искрено са готови да ви подадат ръка – приятели или психотерапевти.
За да помогнете на тялото, психиката и душата си да се освободят от негативните влияния е добре да практикувате медитация, йога, плуване и здравословна диета без токсини. Може да потърсите помощ от специалист, за да се върнете към, здравето и реалността. Ако се притеснявате да се обърнете към психолог или духовен терапевт, отделете си време за да прочетете книги за самопомощ или със съвети, произлезли от опита на други хора в подобно на вашето състояние.