29.06 – Сатурн става ретрограден

Сатурн е господар на кармата, а ретроградният период удвоява тази тежест.
Аспектите с Марс, Венера и Меркурий насочват вниманието към отношенията и комуникацията в най-различни сфери от живота.
Аспектът с Меркурий увеличава се вероятността от ограничения и забавяния в мисленето, комуникациите, срещите, придвижването на документи, пътуванията.
Сатурн е много тясно свързан с времето. Минало, настояще и бъдеще се преплитат в едно.
Ако сте постъпвали лошо в миналото, очаквайте да получите урок. Ако сте били добри, строгият учител Сатурн ще ви възнагради, оценявайки упоритостта и направените усилия.
На фокус са вашите задължения и отговорности към хората, с които сте свързани или към кариерата и постигането на жизнените ви цели. Може да бъдете поставени пред изпитания, в които да докажете своята зрялост. Уроците, които ще научите, може да са трудни, но ще бъдат ценни.
От друга страна, Сатурновите предизвикателства може да ви изведат от изолацията, депресията или срамежливостта, принуждавайки ви да се борите за своето място в живота. Промяната в мотивацията ще помогне да утвърдите своите постижения и да получите признание за волята си.
Предстои ретроградният Сатурн да направи аспект с планетата на късмета и изобилието Юпитер.

Някои от вас може да бъдат поставени в трудна ситуация, която срещат за първи път в живота си. Но дори и тя не е изключено да доведе до неочаквана награда за вашата упоритост и отговорност, което може да бъде наследство, успех или финансово подобрение.
Сатурн ще ви дава постоянство и търпение да следвате своята значима дългосрочна цел. Важно е да не се оставяте на меланхолията и да не се задълбочавате в разочарованията, които сте преживели. Усещането за самота винаги може да преодолеете със средствата на киното, книгите и повече движение.
Стабилността, която Сатурн ви кара да търсите може да постигнете чрез разумни финансови инвестиции, включително в недвижими имоти и сферата на комуникациите, чрез спестявания или самостоятелен малък бизнес.
Напрежението, което ще се усеща на работното място или при срещите с хора, от които зависите е по-силно, докато Сатурн е ретрограден. Но това трябва да ви научи, че има правила, които трябва да спазвате, за да си осигурите спокойствие и напредък.
Личностно израстване, богатство, мъдрост и щастие може да получите чрез грижа за дома, семейството, приятелите и образованието.
Важно е да бъдете зрели и отговорни през следващите месеци до средата на ноември. Това се отнася с особена сила за здравето, любовните отношения, семейството, съдебните дела и всякакви партньорства.
Периодът на ретроградния Сатурн ще ви помогне да преодолеете своите пристрастявания към храни, напитки, други субстанции или хора.
Време е да поставите вашите граници, които ви предпазват емоционално и да разберете за нуждите на важните за вас хора от лично пространство.
Потърсете професионален лечители или терапевт, за да се освободите от травмите на миналото.
Поставяйте човечността и усмивката на първо място и ще видите как светът ви се променя, макар бавно и трудно.
Предстои ви почти половин година, за да превърнете мечтите си в реалност, с малко повече усилия, следвайки интуицията си.