03.06 – Меркурий преминава в Близнаци

Меркурий се присъединява към Слънцето, Венера и Юпитер в Близнаци. Той управлява този знак и ще създаде условия за интензивна комуникация и изобилие от информация.
Нуждата от разговори на живо, по интернет, по телефон или търсенето на някой или нещо ще запълва повече от времето ви, в сравнение с изминалите две седмици. Интересът към нови знания и нови връзки ще нараства. Възползвайте се от следващите две седмици до 17 юни, за да подготвите важни документи или изпити, преди Меркурий да премине в тихия и интуитивен Рак.
За съжаление знакът Близнаци не помага много на концентрацията и ще са ви нужни усилия, за да се фокусирате върху ученето, вместо да се отдадете с часове на безкрайни разговори. Някои от тях може да са загуба на време или просто клюкарстване. Разбира се, ще има и моменти, когато ще получите нови и интересни факти. Бързите скокове на логиката, владеенето на думите и следването на различни мисловни пътища могат да ви отведат до някои много интересни места. Но понеже информацията ще ви затрупва непрекъснато, а ситуациите носят двойственост ще ви е трудно да отсеете истината от нереалното.
Меркурий в Близнаци не носи яснота и затова неразбирането или разминаването ще затруднява комуникацията Заради проблеми с електрониката периодът ще прилича на ретрограден.

Заедно с остротата на ума, Меркурий дава остър език, който въпреки гъвкавостта в Близнаци може да създаде разгорещени и неприятни спорове. С думи могат да отвлекат вниманието ви от истината или да ви отворят очите за важни неща. Тези променливи ситуации ще ви държат нащрек до средата на юни.
В компанията на Венера и Юпитер, които също са в Близнаци, има условия да промените нагласите си в любовта и за материалните си нужди. Обръщайте внимание на случайни думи дори от непознати, които ще насочват вниманието ви към важни подробности. Случайни срещи дори в социалните мрежи може да ви посочат нови хоризонти за изява и да промените посоката си. Сега е период на много и разнообразни избори. Следвайте информацията, но все пак я проверявайте!