27.05 – Юпитер преминава в Близнаци

Седмицата започва с навлизането на Юпитер в знака Близнаци, което преди 12 години промени много съдби. Сега планетата на големия късмет, висшите знания и оптимизма преминава под влиянието на комуникацията по всякакви начини.
Юпитер управлява преминаването на граници, както между държавите, така между ограниченията на ума. Той поставя под въпрос разделението между раси, религии и научни становища.
Всичко това може да разшири вашия опит, знания и разбирането ви за света. Не само вашият ум ще се нуждае от много повече информация. Хората около вас също ще търсят много повече знания и комуникация. Това ще улесни създаването на нови приятелства. Може да станете част от някаква общност, която се надява да подобри ежедневния живот и отношенията между хората.

Юпитер се свързва със щедростта и изобилието. Докато е в знака Близнаци вероятно ще ви заливат купища въпроси, новини, истини и неистини. Ще се научите да откривате полезната за вас информация и да не се доверявате на всички чуто.
Юпитер е растеж и радост.  Неговото пътешествие през знака на словото Близнаци ще ви донесе повече наслада от безкрайни разговори с близки пред залеза или огъня или с непознати в социалните мрежи. Бъдете особено предпазливи, а не излишно доверчиви, когато споделяте или някой ви убеждава в своята правота. Нека усещането за умереност ви води през следващите 12 месеца.
Юпитер ще увеличава жаждата ви за знания, да учите чужди езици, да проучвате връзките и смисъла на съществуването на всичко досега. Може да израснете, да разширите възгледите и знанията си, да отворите ума си за многообразието на мнения, факти, идеи.
Има вероятност да станете по-толерантни към различностите и по-способни да видите правотата на другите без това да ви кара да спорите докато стигнете само до една възможност.
Тези, които пишат или преподават, ще създават все повече интересни начини да представят своя опит и въображение.
В следващата година интелектът и творчеството ще бъдат ценени повече. Имате условия да покажете таланта си чрез слово, изобретения или изследвания за културите, езика, общностите.
В това многообразие обаче има вероятност да се изгубите или да прекалите. Макар Юпитер да помага за премахването на границите, не навлизайте твърде бързо в личното пространство на другите. Защитавайте и своите тайни от любопитството на хората. Възможни са клюки и преувеличени факти, които бързо да провалят вашия образ пред света, който сте градили дълго време.
Не се задълбочавайте в дреболии, а си дайте време през следващата една година да видите голямата картина на живота си и мястото на близки и далечни събития и хора в него. Най-важното е да си позволите много повече мигове радост, забавления с приятели и пътувания  – реални или на ума.