20.05 – Слънцето преминава в Близнаци

Това ще ви направи по-общителни, с интерес към знанието и информацията. Ненаситно любопитство ще присъства в многобройните ви разговори. Хора, на които им е приятно с вас може да ви потърсят, за да прекарате отново време заедно.
Многобройните източници на информация ще ви разсейват и енергията ви ще се разпилява. Ще е трудно да се съсредоточите върху едно нещо. Това може да попречи на работата и на отношенията ви. Но любопитство може да ви помогне да осъзнаете нови или пропуснати възможности. Имайте предвид, че каквато и информация да достига до вас тя може да не е достоверна.
Разпиляването в сто неща може обаче да бъде забавно и да ви срещне с нови хора, нови идеи и да научите нещо интересно.

Ще ви се иска да правите, ако може дори едновременно, няколко неща наведнъж.
Умът ви ще работи интензивно и застой ще е последното, което може да се каже. Това ще е още по-изявено, когато Венера се премести в Близнаци на 24 май и още повече, когато Юпитер се премести в този знак на 26 май, където ще остане в следващите 12 месеца.
Не се притеснявайте, ако ви се струпат много задачи и всеки иска от вас да съдействате веднага. Едва ли ще успеете да се справите с всичко, но направете аквото е по силите ви. Тези, които са в сферата на комуникациите, писането, преподаването или работят с клиенти ще са доста претоварени.
Жаждата за знания и информация ще е повече от всякога. Това е подходящо време за изпити, обучения и други занимания, чрез които разширявате познанията си. Най-лесният начин да задоволите нуждите на ума са срещите с нови хора.
Всеки миг може да ви изпрати в интересна среда и в нови преживявания. Бъдете любопитни, но избягвайте изкушението да споделяте твърде лична информация за себе си и близките си.
Внимавайте и какво пишете и казвате на новите си познати, особено в социалните мрежи.
Подходящо е да купите средства за общувате – компютър, мобилен телефон и друго оборудване. Тези от вас, които обичат старомодния начин на писане могат да си доставят удоволствие, като си подарят дневник, тефтер, книги, красиви канцеларски материали и да потърсят документи, които са им нужни.
Внимавайте с прекаленото обмисляне на всичко чуто и видяно, за да не превърнете любопитството към света в тревожност и обърканост.  Ако това се случи, дайте почивка на ума си с някой забавен, дори глупав филм, вицове в интернет или дори клюкарско предаване по телевизията.
Търсете и откривайте разнообразието и цвета на живот във всичките му форми. Радвайте се на движението и въздуха. Флиртувайте и изживейте вашите мигове на младостта, независимо от възрастта. Смейте се и не приемайте нещата твърде сериозно.