10.04 – Марс и Сатурн – критичен момент

Войнственият Марс и господарят на кармата Сатурн днес ще ви поставят в трудна ситуация.
Дръзката огнена планета плува във водния знак Риби, което намалява нейната мощ. Това създава напрежение и трудности при отстояване на целите. Срещата му със строгия и изискващ дисциплина и отговорност Сатурн може да ви постави пред трудни избори. Дали да бъдете себе си или да отстъпите, дали да сте по-активни или по-търпеливи, ще трябва да решавате с повече мъдрост, за да не пострадате.
Възможен е сблъсък с авторитетни личности, хора, които имат някаква власт над вас или ви точно сега са решили да наложат своите правила. Може да имате неприятни разговори с дръзки и изнервени хора или такива, които смятат, че знаят всичко поради дългия си опит.

Постарайте се да не действате със сила или импулсивно, за да не удължите конфликта. Сатурн ви поставя пред изпитанието да пораснете, да постъпите като зрели хора или да притихнете и да се заемете с рутинните задължения.
Тези потискащи ситуации може да се отразят върху самочувствието, авторитета или нагласата ви за бъдещите отношения в работата или в личния живот. Възможно е да е дошъл момента капка разпаленост да накара чашата на търпението ви да прелее и много рязко да приключите дълга връзка. Повратни моменти се появяват, за да решите дълго продължила криза. Вашето честолюбие, решителност и желание за независимост може да станат основните фактори за излизане от напрегнатата ситуация.
Не се притеснявайте от събитията, които ви връхлитат. Не се страхувайте от последиците, защото колкото и да ви изглежда, че липсата на контрол и разум са причина за ситуацията, всъщност Сатурн ви показва как да станете по-отговорни, а Марс засилва емоциите ви, за да ви изпрати по новия ви път по-самостоятелни и активни.
Ако успеете да овладеете емоциите, още по-лесно ще намерите правилния подход към хората и верния изход от конфликта.
Обърканите срещи, разговори и действия са и под влиянието на ретроградния Меркурий в огнения знак, подвластен на Марс, което още повече обърква плановете и променя идеите и реакциите в хода на събитията.
Най-добре е да не влизате в конфликт, особено ако темата е раздяла. Изострените сетива и негативната нагласа при влиянието на Марс и Сатурн може да ви поставят за дълго в положение, което ще ви бъде трудно да преодолеете.
В действията си бъдете честни, предпазливи и зачитайте правото и мнението на опонента си, за да преживеете по-леко това неблагоприятно влияние.
Добре е да внимавате при физически натоварвания. Пазете кожата, краката, главата и зъбите. Внимавайте при работа с тежести и огън. Възможни са възпаления, температура, болки в ставите, както и обостряне на предишни здравословни проблеми.