08.04 – Новолуние в Овен и слънчево затъмнение

Новолунието в знака, управляван от планетата войн Марс е във важна връзка с лечителя Хирон, ретроградния Меркурий и кармичния северен възел. Всички те създава голямо напрежение във всяко действие и комуникация. Новолунието, заедно с ретроградния Меркурий и Венера са в Овен и поставят фокуса върху отношенията в любовта и на местата, които ви носят приходи.
Лечителят Хирон се намесва, за да си припомните раните, страховете и притесненията, които са ви променяли досега. Време е да поемете отново лидерската роля в живота си. Погледнете по-смело към намесата на околните във вашите намерения. Опитайте се да поставите ново начало на отношението към вас, но и на вас самите към себе си.

Новолунието поставя акцент върху изцелението на тялото, психиката и ежедневните ви навици. Пролетта създава условия да се движите активно и да сте повече време сред природата, която вече носи толкова радост за очите. Всички цветове наоколо връщат хармонията и усещането за красота и възраждане.
Слънчевото затъмнение още повече поставя в центъра на вниманието разкриването на вашата същност. Овенът е лидер и организатор. Той е знак, който изисква смелост и решителност, дори понякога стигащи до безрасъдство. Затова настъпва време да защитите интересите си, да решите личните си проблеми и уверено да представите идеите си. Борбата за власт и желанието да се наложите, може да срещне същия отговор в човека срещу вас. Затова внимавайте какво казвате или пишете. Опитвайте се да го премислите, колкото и да ви притиска импулса да бъдете веднага и докрай откровени.
Слънчевото затъмнението ви потапя в скритите емоции, които сте избутали в тъмните ъгълчета на  подсъзнанието си или ви напомня за болките, които се надявате някой ден да бъдат забравени. Те се завръщат сега, защото ретроградният Меркурий е близо до Новолунието. Той още повече допринася за появата на спомени или хора от вашето минало, които да ви припомнят какви сте били и към какво сте се стремили някога.
Проучете внимателно какво впечатление сте създавали тогава и започнете да се ровите искрено в сърцето си. Признайте си причините да отстъпите пред трудностите или натиска на околните, които са изисквали да бъдете различни. Силата и дързостта на Овена, в който са Слънцето, Венера и Меркурий създават огромна енергия, която ви подкрепя да изявите себе си. Те ви заливат със светлина, за да отхвърлите скуката, примирението и страданието. Венера няма да ви остави на спокойствие, докато не се настроите за търсене на любов, страст и удовлетворение в живота.
Затова тези, които имат партньор да внимават с емоциите и комуникациите с новите обекти на тяхното внимание. Толкова много огнена енергия може да ви въвлече в драматични ситуации със скандали от ревност или заради изтичането на финансите от съвместния бюджет.
За тези, които са сами е прекрасен период  да събудят пламъка в сърцето си и да търсят нова компания. Прескочете смело страха, че може отново да ви наранят. Ако спрете да търсите това, за което копнее сърцето ви, предварително сте загубили шанса да го намерите.
Бъдете внимателни и защото затъмнението ще замъгли ума със силните емоции или просто ще сте по-разсеяни. И като добавим проблемите, които ретроградният Меркурий създава, това може да доведе до инциденти с превозни средства или електронни уреди, изгаряния, порязвания, контузии и наранявания на главата. Пазете ключовете, телефона, парите и документите си, както и ценни вещи.
Възможни са прояви на необясними здравословни проблеми и грешни изследвания и диагнози.
Проверявайте информацията  по няколко пъти и през месец май отново се консултирайте дали имате реален проблем.
Ако присъствието на много хора около вас ви пречи да се наслаждавате на живота, спортувайте,  отделете си време за творчество или се наслаждавайте на изкуствата.