05.04 – Венера преминава в Овен

Планетата на любовта и романтиката ще добави още огън и страст в разцъфтяващия живот. В знака на лидерството и буйните действия са и Слънцето и ретроградния Меркурий, които запалиха желанието за промяна.
До края на април Венера в Овен ще ви вдъхновява да си създавате удоволствия и да действате активно, преследвайки желанията си. Тя ще добавя романтика и палаво търсене на нови преживявания. Дори да сте спокойни и свенливи по природа, може да се изненадате колко настъпателно се стремите да получите вниманието на някого.
Ако търсите ново начало, сега шансовете нарастват. Дори да имате връзка е възможно да се нуждаете от обновление или от вниманието на някой различен. Забавлявайте се, играйте, флиртувайте, радвайте се на живота. Подгответе се за вълнуващи нови възможности. Може любовният ви живот да стане по-цветен и слънчев, като прекрасната пролет, която създава красота и събужда желания за прекрасни преживявания. С помощта на Венера срамежливите и стеснителните ще усетят прилив на самочувствие и дързост, които да им помогнат да направят смела крачка напред.

Погрижете се за най-ценното в живота – радостта на сърцето. Стоплете отношенията и живота си с повече нежност и страст.
Венера в Овен вярва в силата на любовта и способността й да промени другия. Това оживление може да подразни някои от вас, ако все още не сте настроени към активни действия. Вместо да оставате в това войнствено настроение, използвайте възможностите и следвайте поривите на младостта и безгрижието.
Само не забравяйте да се пазите покрай дръзките прояви. Смелостта на Овена е малко безразсъдна и създава главоболия. Затова се опитвайте да не действате прибързано и на инат. Колкото и да ви е трудно, поглеждайте на ситуациите и от позицията на родител. Бъдете си сами майка или баща, за да сте невредими, физически и емоционално.
Можете да направите смели планове за финансовото си бъдеще и дори първата крачка в желаната посока, за да се доближите до жадуваната ценност. Но се въздържайте да пръскате пари, сякаш са хартийки в игра или състезание. Не е разумно далече преди началото на лятото да останете с празна сметка, за да бъдете непременно първи или победители този месец.
Не забравяйте и ретроградния Меркурий в Овен, който може да ви върне позабравени заеми или приходи, но може и да ви направи толкова нетърпеливи, че да платите два пъти за едно и също.
Ако огънят присъства силно в рождената ви карта може да преживеете незабравими страстни моменти и животът да отвори широко врати към вашия успех. Това се отнася особено силно за хората със Слънце, асцендент, Венера, Марс и Луна в Овен, Лъв и Стрелец.