20.03 – Слънцето преминава в Овен

Новата астрологична година започва с пролетното равноденствие днес.
Слънцето в Овен ще ви направи по-активни, по смели в поемането на рискове и промени. Огнената му енергия ще ви предизвиква да бъдете себе си и да поемете по нови пътища.
Това може да съживи нуждата да привлечете внимание, да флиртувате.
Внимавайте, ако сте във връзка, за да не си навлечете силна ревност и скандали. Да съживите младежкия си дух може да ви въвлече в предизвикателни отношения.
Сега страстта и жаждата за живот на пълни обороти ще ви кара да прекрачвате граници и да бъдете по-дръзки в действията и изказванията си.

По-добре е да предложите интересно преживяване, в което човекът до вас да забрави за прегрешенията ви.
Слънцето и Меркурий в Овен помагат бързо да се излиза от ситуации без да приемате надълбоко последиците.
Доверете се на искрата и романтиката, която пролетта и Венера в Риби създават. Пътувайте, спортувайте, разхождайте се и се освободете от застоялия живот, мисли и навици, които ви тежат.
Марс, който управлява знака Овен скоро навлиза в дълбоките води на знака Риби. Там  силните страсти утихват. Но от друга страна неговият устрем може да постави вашите най-съкровени желания на първо място и да ви даде дързостта да ги следвате без страх. Той ще допълни мекотата, които Венера в Риби създава и ще ви помага да укротите огъня на Слънцето и Меркурий в пламенния Овен. Това е бурно и лирично време, в което да завоювате някоя ранима душа или да обгърнете с любов болките и неуспехите си, приемайки напълно себе си.