16.02 – Венера преминава във Водолей

Тя е близо до Марс и скоро ще застане точно до него.
До 12 март богинята на любовта ще създава между вас и любимия човек условия за дълги разговори, игри и предизвикателства. Възможно е в предстоящия месец да управлявате емоционалния си живот повече с разум и логика. Това може да създаде в партньора ви усещане за студенина и съмнения, че някой друг е завладял чувствата ви. Подобни терзания ще се засилят, ако празникът на любовта вместо романтично преживяване е бил лишен от оригиналност, страст и изненада. Ако пък изненадата е била твърде необичайна или ексцентрична, също може да постави въпроси относно промяната ви.  Всяка ситуация, в която проявявате повече свобода може да се изтълкува като липса на чувства и опит да излезете от скуката. Това вероятно ще обиди човека до вас, особено ако все още не е усетил нуждата от разнообразие.

 

Но Венера във Водолей обича разнообразието и шокиращите промени в поведението. Това е знак на свободата и експериментите. Затова мнозина ще гледат към света с жадни за нови преживявани очи. Страстта не е особено присъща на въздушния знак, но стремежът към новости и експерименти ще нараства. И като добавим свързаността на Водолея с технологиите, интернет ще е място за доста интересни и различни  комуникации.
За тези, които не са във връзка съществува възможност да срещнат някой, който е готов за всякакви експерименти в любовта, не определя правила или граници и прави спонтанните ви срещи интересни и необичайни. Свободата и ексцентричността са много вероятни. Увлечени от непознатото за вас поведение може да попаднете обаче и на някой безотговорен и не особено чувствителен човек. Затова, забавлявайте се, но не тръгвайте към новата връзка с големи или дългосрочни очаквания.
Още седмица Меркурий също е във Водолей и лесно може да приемете разказаното от някого за истина, което много скоро ще разберете, че е било само въздух.
Венера във Водолей ще донесе раздвижване и нетрадиционни идеи на творците. Същото ще важи за хората на финансите и във всички материални сфери, търговия, недвижими имоти, земеделие и много други. Нуждата за независимост и свобода ще присъства и там.
Вероятно ще ви липсва търпение в това да заживеете вече самостоятелно, да смените жилището или скучната си работа.
Понеже Водолеят е знак, който влияе върху големи групи и върху социалните отношения, то Венера може да внесе известна лекота в договарянето. Но другата й страна е проявата на капризи. В комбинация със свободолюбието, по-лесно ще изглежда да изберете независимостта, отколкото да се съобразите с мнението на групата.  Затова и верността във всякакви отношения ще е трудно постижима.
Същевременно любопитството към експериментите нараства, което може да съживи ежедневието ви. Особено важна може да се окаже свободата на изразяване, справедливостта, безкористното и безпристрастно отношение и в професионален и в личен план.
Позволете си да сте различни, за да срещнете нова любов или възможности за удоволствия и материални придобивки