13.02 – Марс преминава във Водолей

Точно преди деня на влюбените Марс преминава във въздушния знак на обратите Водолей, доближавайки Плуто. Те са две силни и страстни планети, които ще създадат огромен скок в енергията. Тя ще ви зареди със сила за движение – физически и ментално. Но за някои от вас, тази енергия може да се окаже твърде много и да не можете да я управлявате.
Марс лесно запалва емоциите и бързо ги прави много интензивни. В компанията на Плутон той придобива още по-голяма мощ и ще създаде упоритост и доста дързост в действията и реакциите.
Ако не успеете да контролирате нарастващия бунт във вас и да го използвате за нещо градивно, изискващо физическа сила и ментална мощ, възможно е да пострадате от вулкана на чувствата, които ви заливат.

Намерете подходяща дейност, в която да се чувствате свободни, новатори или смели експериментатори.
Подозренията от Плутон, заедно с резките избухвания на Марс подкрепени от свободолюбието на Водолея може да преобърнат събитията в утрешния празник на любовта.
Внезапно ревността, съмненията и гневът може да разгорят нежелани страсти. Ще ви трябва ораторското майсторство на Водолея, за да се измъкнете невредими от това, което ви връхлита. Ако единият в двойката ограничава движението или идеите на другия, внезапно може да остане сам на празника. Приемете промените в плановете като предизвикателство да преживеете нещо различно. Не забравяйте, че ерата на Водолея е свързана с правото на всеки да е различен. Изненадайте любимия човек с нещо, което никога не сте правили.
До 23 март Марс във Водолей ще ви помага да видите себе си в различна светлина, да проявите неизявените си способности и да споделите тези преживявания с нови приятели или на ново място.
Марс във Водолей ще ви подтиква да отстоявате себе си на всяка цена, макар да ви влече да сте във връзка, компания или екип. Ще се люшкате между индивидуализма и връзката с някаква общност.
Но Водолеят е знак, който насочва вниманието към човечността, колективните дейности и занимания в полза на много хора. Затова Марс ще даде инициатива да разгърнете своя свободен и благороден дух, за да усмихнете сърцето си и душата на онези, на които помагате.