24.01 – Венера преминава в Козирог

Козирози, удоволствията, изобилието, страстта и очарованието идват при вас. Това важи и за тези, които имат Венера, Луна или Марс в този знак.
Любовта, успехът и материалните благинки наближават и за Телците и Девите.
Венера ще бъде в Козирог до 17 февруари и може да ви подари много приятни преживявания и придобивки, защото в този период е и празника на любовта.
Не е изключено разбира се тя да се прояви и в друга светлина и да ви накара малко да помързелувате, да похапвате повече и да се оглеждате за любовни афери.
От друга страна, преминаването й през знака, управляван от Сатурн, може да доведе до известна практичност и на пръв поглед студенина в личните отношенията и в работата.

Имате почти месец, за да направите анализ на връзката си или на причините за липсата на такава. Ако смело си признаете прекалените изисквания към човека до вас или ограниченията, които му поставяте, имате шанс да заздравите отношенията. Това не изключва варианта да си дадете повече свобода – всеки да бъде себе си, вместо да се опитва да отговаря на желанията и очакванията на другия.
Козирог и Венера съчетават властта, кариерата, амбициите и материалната изгода заедно с перспективата за дълготрайна връзка. Търсенето на успех и богатство в интимния партньор ще е на преден план.
Ако сега търсите някой, с когото да споделите живота си, вероятно ще търсите повече с разума и няма да се предадете бързо на привличането или пламналите чувства. Постарайте се все пак да не поставяте големи огради около сърцето си, за да не създадете впечатление, че сте ледено блокче или бездушна скала. Оставете страстта да ви разтопи независимо от стремежа към контрол или съвършенство.
Възможно е да се появят и хора от миналото, които някога са ви правили щастливи и да ви припомнят безсънните нощи прекарани в разговори или мечти. Ако подобни срещи ви направят малко тъжни или започнете да губите смисъл, не отказвайте намесата на приятели или хора, които са авторитет за вас. Те ще намерят начин да ви върнат вярата, че по-доброто предстои.Периодът на Венера в Козирог помага и на партньорства в бизнеса, особено когато касаят по-големи финанси и проекти. Тази сериозност ще е подкрепена и от Марс и Меркурий в Козирог, които още повече ще ви дават сигурност при инвестиране и търсене на надеждни партньорства.
Хората на изкуствата е по-вероятно да се върнат към проекти от миналото или да потърсят учители или по-възрастни партньори, които да им помогнат да напредват.
Интересът към миналото – близко и по-далечно, се увеличава в най-различни аспекти на живота – любов, финанси, кариера, дом, родители, правни спорове.
Венера е планетата на ценностите и на територията на земния Козирог любов и материя се обединяват в едно, стъпили на здравата основа на миналото, опита и разумните партньорства. Възпозлвайте се!