20.01 – Слънцето преминава във Водолей

В този въздушен знак голямата звезда дава енергия на импулсивността и странните събития. Минути след като Слънцето преминава край Плутон, то тръгва по пътя на неочакваното. А зад него остава символът на трансформациите, властта и подсъзнанието, който след няколко часа също ще премине във Водолей. /За предстоящото дълго пътуване на Плутон в този знак четете утре./
До 19 февруари, когато Слънцето ще премине в знака Риби, имате време да решите как да промените нестандартно отношенията, работата или обучението си.
Преминаването на Слънцето от стабилния Козирог в свободолюбивия Водолей ще направи емоциите и събитията много по-неочаквани. Тези от вас, които имат Слънце, асцендент, Луна, Венера или Марс в този знак може да получат изненадващи възможности. А Телци, Скорпиони и Лъвове ще усетят натиска на обстоятелствата да се променят или да дадат повече свобода на себе си или хората около тях.
Много от събитията и действията ще са мотивирани от огромната нужда от незвисимост, нов опит и оригиналност.

Иновациите, технологиите и общуването с много хора, включително по интернет, ще бъдат важни и интересни. Ще се опитвате да излезете от рутината по всякакви начини и да създадете по-различни контакти.
Много вероятно е да придобиете повече яснота за това, което е остаряло в живота ви, и да се опитате да намерите други перспективи и нови начини да правите нещата.
След изминалия месец, в който строгият ред, йерархията, правилата, търпението и дисциплината бяха нещата, които ви даваха сигурност и увереност, идва време за промяната.
Макар пролетта да е далече, нуждата от обновление и лекота ще ви преследва и ще обърнете повече внимание на себе си.
Свободата става по-значима тема и в работата и в личните отношения. Основна движеща сила през следващия месец е стремежът да отхвърлите някои ограничения и обвързаности, които ви задушават.
Погрижете се за имунитета и топлината в тялото и сърцето си през своенравния месец на ледения въздух.