05.01 – Марс преминава в Козирог

Той носи повече реалистичност, амбиция и ще ви накара да работите усилено. Ще ви даде енергия упорито да си създавате стабилност, въпреки забавянията и спирачките, които ще препъват устрема ви и желанието всичко да бъде ново или необиковено.
Марс в Козирог може да ви върне към изостанали дейности, свързани с документи, съдебни дела, държавни институции. Той ще ви даде онази твърдост и смелост, които да ви помогнат да приключите с трудни или неприятни въпроси.
Козирогът е знак подвластен на Сатурн, който е планетата на кармичната разплата. Хора и събития може да се завърнат в живота ви, за да ви накарат да пораснете и да поемете отговорност за живота и грешките си.

 

В отношенията с партньора може да се появят сериозни теми за обсъждане. Не е изключено да се разгорещите и всеки да отстоява своето мнение докрай. Колкото и да сте ядосани от липсата на разбиране, сещайте се, че силните емоции са за предпочитане пред леденото безразличите. Няма дим без огън, но щом има огън, ще има живот.
До средата на февруари е добре да предприемете решителни действия и да подредите нещата в професионалния и личния си живот. Вероятно ще усетите намесата на вашата карма при прочистването, по което ще се наложи да поработите.
Козирогът е знакът на властта, йерархията, политиката. Затова по-силните от вас ще ви накарат да работите усилено или да се бунтувате срещу техните правила. В този период ще пожънете това, което сте посели преди време. Ако предишните ви действия са били подходящи за вас, ще бъдете възнаградени. Но ако не, е време да разгледате внимателно действията си и начина, по който се утвърждавате и развивате. Напрежението може да ви доведе до решение да се освободите от нездравословно поведение, което ви пречи да сте полезни и щастливи.
Марс в Козирог е целенасочена и упорита енергия, която носи твърдост. Козирогът се стреми да работи усилено и да постига цели, за да излезе напред, а Марс е допълнителен двигател в тези усилия.  Козирог, който контролира нещата дава посока на Марс. Марс в Козирог поставя под въпрос не само защо, но и как правим това, което правим. Козирогът иска да се увери, че го правим с определена цел. Затова е време за поставяне на по-ясни цели и преоценка на предишните. При това и Марс и Козирог не се плашат от много и упорита работа.
Този период е отличен за поемане на големи задачи и извеждането им до финала. Моментът, за някои от вас е подходящ да започнете нов проект, но ако целите са дългосрочни, за предпочитане е да изчакате новолунието в Козирог след седмица. За други е подходящо да се върнат към нещо, което вече са започнали, за да го завършат.
Ако нямаме сериозна цел, това разположение на Марс ще ви насърчи да я намерите и да се придържате към новите планове. Планетата на действието ще ви води напред, но ще го направи спокойно и фокусирано към целта, което дава повече сила. Добре е да планирате следващия си ход, така че да превърнете идеите в реалност. Внимавайте, устремени към властта или целите си, да не се превърнете в безчувствени кариеристи, които прегазват всичко, докато се изкачвате по стълбата на успеха.