27.12 – ПЪЛНОЛУНИЕ в РАК

Луната е в нейния знак Рак, което превръща всяка емоция в силно преживяване. Най-малкото усещане за несправедливост или нещастие, всеки тъжен спомен, ще докоснат душата ви по-дълбоко от всякога. Пълната Луна ще освети и изостри емоциите и чувствата, които се опитвате да скриете дълбоко в подсъзнанието си.
Хора и събития от миналото, които свързвате с неприятни преживявания
, ще изникват в съзнанието ви. Те ще напомнят за болките и раните, които носите, но смятате, че сте успели да преодолеете. Всичко, което е оставило във вас страх, болка, тъга, чувство на вина и отчаяние ще излиза на повърхността. Необходимо е да го осъзнаете и да го приемете, като необходимото зло, без което нямаше да сте това, което сте сега. Опитайте да сте по-практични и мъдри, за да избегнете вътрешните сътресения и драмата в отношенията. 

Прегърнете вашите емоционални трудности и дълбоко заровени чувства, вместо да ги замествате с гняв и агресия. Като нежна и приемаща майка, която прощава всичко с любов, приемете спомените и грешките си, за да се превърнат в опит и уроци, макар и трудни.
Не давайте сила на огненото влияние на Марс, който прави аспект с пълнолунието. Не казвайте всичко, което си мислите в стремежа да изясните отношенията и скритите намерения. Не настоявайте за изясняване, ако видите, че човека срещу вас има нужда сам да преживее напрежението помежду ви.
Използвайте следващите две седмици да се освободите от чувството за вина, като приемете, че не сте били толкова мъдри и осъзнати, за да направите нещо различно и да си спестите затрудненията сега. Проумейте, че страхът не ви прави по-слаби, защото той ви помага да бъдете по-внимателни.
Марс, заедно с ретроградния Меркурий и ретроградния Юпитер връщат много болки, съжаления и страдания отново. Всяка загуба на връзки, имущество, свобода ще се появяват от спомените и ще ви натъжават. Но погледнете от днешната позиция на зрял човек и приемете, че всяка мъка след загуба ви напомня да се радвате на миговете с любимите хора. Празнотата иска да бъде запълнена с нови преживявания, защото в природата няма празни пространства и всеки миг бързо си отива. Не се обезверявайте, а изплувайте от негативните емоции и пуснете светлината в сърцето си, дайте шанс на нови отношения.
Това пълнолуние насочва вниманието и към комуникациите, обученията, преминаването на граници – реални и в отношенията. Пътувайте, общувайте, четете и се интересувайте от света, който ви заобикаля. Информацията, която ви е нужна, може да се появи в нечий разговор и да премахне изведнъж тежестта на дълги емоционални страдания.
Пълнолунието заедно с Марс, Меркурий, Нептун и Юпитер поставят много теми за размисъл в края на годината. Време е емоционално или овладяно да вземете решения и да си разчистите пътя към 2024 година. Силните емоции и неспокойните мисли може да ви помогнат да прекратите всичко, което не ви носи удовлетворение, не ви помага да се развивате и не радва сърцето ви.