23.12 – Слънцето преминава в Козирог

Това ще забави препускащия ритъм, който ви беше завладял, докато Слънцето беше в Стрелец. Вниманието се насочва повече към материалните нужди на ежедневието и практичните дейности по организация на предстоящите празници.
Време е да се погрижите за дома, семейството, родителите, децата, роднините. Мнозина ще потърсят връзката с рода и родното място, ако не на живо, то поне в мислите си.
До 20 януари 2024 ще ви водят предимно чувства на отговорност, практичност и зачитане на закона и реда.
Козирогът ще ви накара да се откъснете от суетата около празниците и да си направите оценка на завършеното и изпълненото през годината. Вероятно ще погледнете назад не само през 2023, но и още по-назад, за да осмислите дали сте следвали стандартите си и с какво сте направили компромис. Всеки отказ от отстояване на вашите стремежи ще бъде отбелязано като голяма грешка.
Можете да поставите изискванията си към партньора или близките и приятелите, поставяйки себе си на първо място.

Малко по малко ще се отказвате да преживявате болка и чувство за вина, които са ви връщали към минали връзки без резултат. Сега ще започнете да преодолявате мъката и съжалението, за да се издигнете над емоциите и да бъдете сами учители и съветници на себе си. Така ще сложите начало на израстването си. Вашето по-опитно и оцеляло след раните същество ще отправи поглед към бъдещето твърдо решено да не се предава и да намери нов смисъл да прави крачка след крачка напред.
Козирогът ще ви накара да искате реални резултати, да осъзнаете кое е възможно и кое не, на кое е подходящо да поставите рамки и известни ограничени, за да се чувствате по-сигурни и удовлетворени. Работата за постигане на дългосрочна цел е най-удовлетворяваща под влиянието на земния и упорит търсач на постижения Козирог.
Успешно начало на големите планове за 2024 може да поставите до пълнолунието на 27 декември, ако ретроградния Меркурий не ви влияе силно. Ако се били притиснати от трудни ситуации, които планетата на комуникациите създава в ретроградния си ход, е по-добре да изчакате новолунието на 11 януари 2024. Луната със Слънцето в Козирог тогава ще осветят вашите амбиции, големите или дългосрочните цели за година или десетилетия напред.