13.12 – НОВОЛУНИЕ в Стрелец

Стрелец е огнен знак, който държи на честността, доброто настроение и вълнуващите преживявания. Затова новолунието в този знак ще ви подтиква към откритост, забавления и намиране на нови начини да подобрите живота си. Ще усетите повече освободеност или желание да се отърсите от ангажименти, които не ви носят удовлетворение, изобилие и радост.
Заради ретроградния Меркурий това новолуние може да ви отведе към миналото, когато сте били по-смели в мечтите си и уверени, че ще ги постигнете.
Възможно е изненадваща среща или разговор да ви напомнят какви сте били и да поискате отново да бъдете истинското си Аз.

Хуквайки след забравените си желания внимавайте да не поемате твърде големи рискове за здравето или финансите си. Стрелецът е управляван от планетата на разширението и склонността към излишни разходи е сериозна заплаха за благосъстоянието ви.
Само тези от вас, които имат ретрограден Меркурий в рождената си карта могат да проявят повече дързост и да се придвижат напред или нагоре в кариерата и материалното благополучие. Те могат да започнат нови големи проекти, особено ако са свързани с нещо непознато досега, нетрадиционно или свързано с духовно развитие.
Време е да се погрижите за извисяването на духа или знанията за света. Позволете си време само за себе си и дейности, които ви носят радост и забавление.
Каквото и да решите да учите сега ще е много полезно за израстването ви като личност или в професията.
Стрелецът е знак, който обича общуването, шегите и пътуванията. Това прави Новолунието в прекрасен старт за нови приятелства, вълнуващи преживявания и активна почивка.
Любопитството към хората и света се увеличава, а ретроградния Меркурий може да ви свърже с хора от далечното ви минало и да възстанови приятелства.
Важно е да запазите добрия тон, веселото настроение и да опитате нещо, което ви кара да преодолеете своите ограничения.
Планетата на късмета покровителства знака Стрелец, но все пак бъдете търпеливи на пътя и не предизвиквайте Съдбата с прекалени рискове, за да изживеете щастливо предстоящите празници.
Аспектът с Уран създава условия за инциденти и всякакви изненади. Не бързайте и не се състезавайте, за да бъдат изненадите приятни.