23.11 – Слънце и Сатурн – изпитания

Светлината на Слънцето е поставено под сянката на кармичният учител Сатурн. Тяхното взаимодействие може да ви изправи пред изпитания и предизвикателства.
Вашето его може да страда поради възникнали пречки пред вашата изява. Ще усещате трудности в следването на целта си, но не се поддавайте на песимизма. Не се предавайте пред препятствията, макар да ви се струва тягостно и неприятно, че някой или нещо ви спира и отнема ентусиазма ви.
Може да се чувствате ограничени или прекалено претоварени от  задължения и отговорности. Но не изпадайте в депресия, защото това е тест за вашия характер. Сатурн ви предизвиква, за да провери вашата устойчивост, упоритост и способност твърдо да следвате целите си.
Кармичният учител може да се прояви чрез шефа, бащата, преподавателя или друг авторитет.

Вероятно ще бъдете под негов натиск, за да изпълните задачи, които не са ваш, а негов приоритет.
Задълженията ви в дома, на работа или на училище ще са на фокус. Всичко пропуснато, което сте отминали безгрижно сега ще се стовари върху вас и няма да имате възможност за измъкване. Срокове и изисквания ще ви притискат. Ще ви се иска да ги избегнете, но това само ще влоши положението ви. Ако се опитате да излезете от ситуацията, проблемът ще нарасне и по-късно ще ви стане много по-тежко.
Възможно е да усещате, че несправедливо ви притискат или отхвърлят. Тъгата, липсата на енергия и мисълта, че отново нямате късмет в живота ще ви затруднят още повече.
Затова най-добре да съберете сили, за да свършите неприятната работа и така да се отървете от нея. Колкото по-бързо я свършите, толкова по-бързо ще се върне доброто настроение. Не очаквайте признание, че сте преодолели пречките, но Сатурн няма да забрави колко волеви човек сте и някой ден ще получите неговата награда за положените усилия.