13.11 – НОВОЛУНИЕ в Скорпион

Това Новолуние ще засили връзката ви с вашето истинско АЗ, защото Скорпионът управлява подсъзнанието и всичко, което се опитвате да криете. Съвпадът с войнствения Марс създава силна страст, стремеж към лидерство и повече активност. Но Марс в Скорпион подтиква към непримиримост, борба и конфликти. Мощната енергия, която се създава в Скорпион засилва стремежа да се придвижвате на всяка цена към целта на живота си. Ако още не сте осъзнали коя е тя, сега можете да започнете нови неща, които да ви покажат дали нереализираните ви мечти са истинското нещо, към което се стремите. Проверете дали бляновете ви ще ви донесат толкова удовлетворение, колкото си представяте във фантазиите си. Не забравяйте, че мечтите имат способността да виждат само хубавите страни на желаното, а в реалността живеем в дуален свят.

Всяко нещо притежава и добри и не толкова добри страни. Съвършенството е само идея, което да ви придвижва напред.
Присъствието на Марс до Слънцето и Луната при Новолунието ще ви даде енергия да опитвате всичко, за което не сте имали смелост досега. Внимавайте с нетърпението и гнева, ако очакванията ви не се оправдаят. Усетете нуждата от промяна, от трансформации в стремежите, навиците и отношенията ви и приемете резултата от новостите.
Всичко тези влияния на Новолунието са подсилени от Уран – планетата на неочакваното, изненадите и внезапните действия. Разрушителният ефект на Марс срещу Уран може да ви накара да зарежете почти всичко в досегашните си навици и разбирания и рязко да смените посоката и намеренията си. Ако сами не го направите, когато усещате този натиск за промяна, обстоятелствата може ви избутат доста категорично към новото ви положение.
Марс срещу Уран ви кара да отстоявате своята независимост и да преследвате желанията си по-агресивно и егоистично. Намаленият самоконтрол ще ви направи по-импулсивни и гневни, ако някой ви пречи да се придвижвате към целите си. Вероятно вашата толерантност към длъжниците ви във финансов, професионален или емоционален план ще се сблъскат с неочакваната ви категоричност да изчистите или да прекратите отношенията си.
Нуждата от независимост в семейни, любовни и професионални отношения се надига като огромна вълна. Тя може да помете всичко, което сте градили досега и да ви остави чиста и равна основа, върху която да поставите ново начало. Ако ви е останало усещането за опустошеност и безмисленост, дайте си време, за да решите как да продължите напред.
Използвайте прекрасния аспект на Нептун с Новолунието, за да усетите накъде ви води интуицията. Наблюдавайте сънищата си и случайните думи дори от непознати по улиците, посланията, които ви изникват в социалните мрежи или филмите. Така ще сте по-близо до прозренията и истините, които са скрити от съзнанието ви. Не е изключено да научите изненадващи тайни, които да преобърнат отношения и дори професионалната ви насоченост.
Повишената чувствителност, за която допринася и Нептун, може да ви задържи за няколко дни в меланхолично, дори депресивно състояние. Но околните или влиянието  на Марс и Уран едва ли ще ви оставят дълго да се чувствате жертва на обстоятелствата.
Преживейте дълбоките емоции и не се притеснявайте от мрака, който Скорпионът ще извади на показ от вас и за вас.
Знакът Скорпион е силно свързан и с огнения Марс и тайнствения кармичен властелин Плутон, което прави търпението, дисциплината и гъвкавостта изключително важни, за да избегнете безразсъдното поведение, конфликтите и отчаянието.