06.11 – Меркурий и Нептун – креативност

Седмицата започва с възможности да изразите своята творческа или лирична страна. Меркурий с Нептун стимулират въображението, романтиката и духовността.
Вашата повишена чувствителност създава прекрасни условия за работа върху всичко, което има нужда от хармония, като поезия, музика и танци. Усетът за изкуство и артистичната нагласа ще ви помогнат да създадете по-тясна връзка с другите, да се забавлявате или да слушате за преживяванията на близки и приятели с повишена емпатия.
Вашите комуникационни умения биха помогнали на някого да се почувства разбран, приет и да получи грижата, която му е нужна. Поради нарастващата мекота в изказа и действията може да привлечете хората и те да ви слушат заинтригувани дори от личните ви драми. Нептун създава фина настройка за сетивата и разума, така че да общувате доста успешно на невербално ниво, чрез жестове, с поглед и дори може да ви се струва, че телепатията се случва.
Всякакви психически способности са засилени, а интуицията е особено силна и точна. Обърнете внимание на сънищата си. Те може да са източник на ценни насоки за бъдещето ви.

 

Нептун обаче може да създаде известна замъгленост на разума и да попречи да оцените правилно фактите. Може да виждате голямата картина твърде идеалистично и вероятно ще ви убягват съществените подробности, които ще подсказват друго. Затова не вземайте категорични решения или поне потърсете мнението на специалист, без да го притискате за бърз отговор. Днес както вие, така и другите ще са склонни да разкрасяват информацията, което може да я изкриви до неузнаваемост.
По-добре отложете всичко, изискващо задълбочен анализ и разумни обяснения, за да не съжалявате, особено когато се отнася за големи вложения.
Оставете се на мечтите, фантазиите и изкуствата, които да ви пренесат поне за ден-два в магията на съвършенството. Медитирайте.