28.10 – ПЪЛНОЛУНИЕ в Телец и лунно затъмнение

Пълнолунието в знака на изобилието Телец е по-силно въздейтващо заради лунното затъмнение. Луната е близо до планетата на големия късмет Юпитер, а срещу тях застават Слънцето заедно с Меркурий и Марс в магичния знак Скорпион. Тази сложна компания от връзки и енергии ще изпита вашите и обществените граници по социални, образователни, философски и религиозни теми.
Положението на небесните светила ще освети като с прожектор проблемите ви в дома, семейството, родината и професионалната ви реализация.
Земният знак Телец ще ви насочва към постоянство и материална сигурност.

А противостоящият Скорпион ще ви изненадва с изпитания на волята, с провокации, преследване и физическо или емоционално напрежение. Дали ще устоите на трудностите и страданията, дали ще се чувствате жертва на обстоятелствата или ще бъдете победител в сблъсъците, предстои да разберете.
Телецът е управляван от богинята на любовта Венера, а силата на Скорпиона е увеличена от присъствието на огнения Марс в този знак. Тази страстна двойка може да ви хвърли неочаквано в объркващи ситуации, които да променят хода на вашите връзки – любовни или семейни. Експлозивните емоционални реакции ще се срещат често.
Реализацията в работата и липсата на време за семейството може да се появи като проблем. Зад него не е изключено да стои ревността, че вие сте щастливи извън кръга от двама. Множество съмнения, че човекът до вас е най-добрия избор и натрупаното недоверие, сега ще доведат до вътрешно напрежение. И най-дребното неразбирателство може да извади на повърхността недоволството ви от избора, който сте направили.
Да признаете грешката и да преглътнете, че сте изгубили време в напразни надежди човекът до вас да отговори на изискванията ви, ще ви изтощава.  Дори да не попаднете във вихъра на конфликти и многочасови изяснявания, енергията ви ще намалява от липсата на приятни преживявания.
Сянката върху Луната в златния Телец ще ви напомня, че животът е пълен с удоволствия – материални, творчески, емоционални. А Слънцето и Марс в Скорпион ще ви направят нетърпеливи да ги имате тук и сега. Противоречието между това, от което се нуждаете и това, което искате, ще създава и вътрешно напрежение и външен натиск.
Използвайте повишената емоционална сила и интуиция от Слънцето, Меркурий и Марс в мощния Скорпион, за да преодолеете всички предизвикателства във връзката си. Ако е дошло време да преобърнете живота си, не се притеснявайте да го направите. Разчитайте на подсъзнанието си, което ви води към смели решения. Сега ще може да прозрете с лекота  как и накъде се развива връзката ви. А негативните чувства, които ви причиняват дисхармония могат да бъдат окончателно изчистени в предстоящия тунел между затъмненията.
Пазете се от импулсивно и безразсъдно поведение, защото нараства опасността от инциденти, наранявания,  изгаряне, пожар.
Бързината на мисълта и действията се увеличава от близостта на Слънцето, Меркурий и Марс. Натрупаната енергия от тях ще ви създава усещане за сила и увереност, но ще увеличи и нетърпението да постигнете каквото желаете. Това лесно може да ви направи нетактични, недискретни и безкрупулни.
Гневът може да ескалира прекалено бързо и да си изпуснете нервите, използвайки обидни думи и разрушавайки всичко, което ви се изпречи по пътя.
Затова използвайте физически упражнения, интензивна умствена работа или любими занимания, които да ви върнат спокойствието и удоволствието от живота.
Ако все пак не можете да устоите на тази огромна енергия, която налага промени, подбирайте битките си внимателно
Нека страстта ви намери своето най-добро проявление в пътувания, спорт, забавления или творчески изяви.