29.10 – Марс и Меркурий – горещи разговори

Това се случва в знака Скорпион, което прави вашия интелект изключително пронизващ и раздиращ мрака. Това е идеално време за умствена активност. С лекота ще се фокусирате върху важните думи и действия. Но има риск точността на казаното да уцели нечия рана и да стане драматично. Суровата ви безпощадност бързо може да превърне всеки разговор в съскаща критика или скандал. Внимавайте с агресията, която ви залива отвътре и отвън. Агресивният или отбранителен начин на мислене може да ви помогне да си разчистите сметките с някой или да се освободите от натиска на нещо, което ви тревожи или ви тежи.

Цялата тази енергия може да ви вкара в спорове, където участниците си изпускат нервите. Не е изключено да се стигне до грубост, заплахи или злоупотреба.
Възможно е бизнес партньори да стигнат до непреодолими различия и никой да не иска да отстъпи.
За да се справите с провокациите и собственото ви недоволство е необходимо да се отдръпвате навреме и да се сещате, че това влияние скоро ще отслабне.
Насочете вниманието си към умствени дейности, които ви доставят удоволствие или които са изостанали. Правете проучвания и анализи без да споделяте съмнения и открития с другите.
Наблюдавайте като Шерлок Холмс, но не правете окончателни изводи и не предприемайте действия заради съмненията си. За съжаление ще усещате импулса първо да действате и после да мислите. Затова уединението е най-добрия лек сега. Макар да ви е трудно да отстъпвате и да не влизате в сблъсъци, направете усилия внимателно да избирате битките си.