27.10 – Меркурий и Юпитер – провокативност

Утре заедно с Пълнолунието Меркурий и Марс застават срещу ретроградния Юпитер в Телец. Меркурий влезе в знака на тайнствата и съмненията Скорпион, но Юпитер в Телец ще внесе енергия и добро настроение. Така може да не останете в подозрения за заплахите при разговори и сделки, а да решите да се погрижите за своето благосъстояние.
Усилва се оптимизмът и създава желание да общувате и споделяте големи планове и смели идеи. Внимавайте с финансовите рискове, защото Юпитер може да ви подхлъзне към голямо пазаруване.
Ще ви се иска да покорите света или поне сърцето на някого. Но пламъкът, който ви задвижва е добре да бъде овладян и насочен към конкретни и постижими цели. Още повече, че утрешното Пълнолуние в Телец ще изисква стабилност и отговорност.

Има тенденция да прескачате детайлите и да омаловажавате разума, който ви казва да бъдете предпазливи. Внимавайте да не се захващате с повече задачи, отколкото можете да свършите.
Ако пред вас стои важен въпрос и трябва да вземете сериозно решения, по-добре се посъветвайте с професионалист. Не мислете, че морето е до колене. Оптимизмът на Юпитер може да ви подведе. Успехът може да е на една ръка разстояние, но липсата на търпение, самоувереността или алчността биха го премахнали.
Помислете добре за своите планове, идеи и в какво вярвате, за да не изгубите някого или нещо. Обърнете внимание на съмненията в разговорите, колкото и да ви се иска да ги пренебрегнете. Избягвайте иронията и хапливи подмятания уж на шега, за да не отприщите гнева на събеседника си, който е натрупал през седмицата.
Много е вероятно някой да ви принуди да проучите всички слаби места в аргументите си или да разберете, че крият от вас важна информация или документи.
Вашите убеждения, които са твърде далече от социалната норма, може да предизвикат противоречия. Бъдете разумни и потърсете компромис между вашите и чуждите мнения. Това ще подобри значително уменията ви за общуване. Ако не можете, по-добре се оттеглете с думите, които искате да изсипете върху хората около вас.
Търсете искрен, но и добронамерен тон, както в писането така и в изказванията, за да създадете спокойно начало за почивните дни.