24.10 – Слънцето преминава в Скорпион

Продължава мощното навлизане на знака Скорпион. Днес в него преминава Слънцето, след като вчера и Меркурий се потопи в неговите дълбини, а преди 10 дни и Марс сложи доспехите на загадъчността.
Родените в началото на Скорпион, Рак или Риби ще усетят засилване на интуицията тази седмица. Всички, които имат асцендент или Венера, Марс или Меркурий в началото на тези знаци сякаш ще предусещат събитията и мислите на другите. Това от една страна може да ви предпази, но от друга може да ви създаде напрежение в очакване на нещо, което ви изглежда значимо.
В сферата на живота ви, през която преминава Слънцето следващия месец, предстоят промени.

Някои от тях ще са окончателни и безвъзвратни. Силата на водата, елемент на Скорпиона, подобна на цунами, ще отнесе всичко ненужно и отдавна отмиращо. Ще бъдат осветени тайни и скътани неща, които не сте и очаквали, че могат да излязат на показ.
Бъдете внимателни с гнева, за който не изпитвате никаква вина. Той ще ви покаже по каква тема или към кого сте били прекалено и ненужно търпеливи. Повишеното его ще има и много добри и много лоши изяви. Добрата страна е, че ще нараства желанието да преодолявате всякакви пречки, да сте концентрирани и непреклонни по пътя към целта. Заедно с това ще сте абсолютно наясно дали си струва или не усилията. Ще разбирате мотивите и намеренията на околните по въпросите, които ви касаят. Ще впечатлявате с ум, воля и чар, когато решите, че си струва. Вашата всеотдайност ще бъде забелязана.
Що се отнася до личните отношения и тези в семейството, следващият месец не е от най-спокойните. При наличието на Марс и Меркурий в Скорпион ще има доста бурни и горещи преживявания и разговори. Комуникациите няма да са от най-приятните, но пък вашата привлекателност ще стане неустоима. Бъдете внимателни в семейството си, за да не възникне ситуация, която да ви хвърли зад борда. Причините за това могат да са неудържимия ви гняв и ревност или финансови рискове. Постарайте се да слушате задълбочено, без да търсите какво е скрито зад казаното. Трябва да останете спокойни, ако не искате да удължите или разширите проблема.
Възможно е да изникнат нежелани пътувания и разходи, както и неясни финансови сделки и уговорки. Повишената мнителност в този период понякога може да ви предпази от измами.
Склонността да прекрачвате границите, дори да е с най-добри намерения, може да доведе до конфликти.
Забравете за отмъщение и задълбочени анализи на кой, кога, какво. Приемете, че независимо дали животът ви е дал урок или награда, те са ви необходими, за да бъдете това, което трябва да сте.