23.10 – Меркурий преминава в Скорпион

Преминаването на планетата на разума и комуникациите в мистичния знак Скорпион ще накара разума ви да търси по-надълбоко отговори и основания по въпросите, които ви интересуват. Докато Меркурий във Везни помагаше да намирате баланс и да взимате справедливи решения, Меркурий в Скорпион ще ви подсказва инстинктивно, че в живота по-често срещате несправедливости. Търсенето на истини за всичко скрито и подозрително ще е основен мотив за действие.
Вероятно ще сте склонни да изследвате и наблюдавате много повече, отколкото да се впускате в коментари. Ще бъде много важно да намерите вашата дълбоко скрита мотивация за действие в личния и професионален живот.

Мисленето ще е изключително задълбочено и анализиращо. Психологическите наблюдения и експерименти ще ви доставят удоволствие. Разговорите за психология, езотерика и необясними явления няма да са продиктувани само от наближаващия Хелоуин. Възможно е да се заглеждате по-често в публикации за емоциите, отношенията и трудните преживявания на страдащите. Любопитството към тайнството на живота и смъртта ще се увеличава под влияние на магнетичния Скорпионски период.
Общуването по ежедневни, незначителни и повърхностните теми ще бъде досадно и бързо прекратявано, освен ако успеете да насочите разговорите към нещо по-фундаментално.
Вероятно ще забележите, че сте по-съобразителни и имате нужда да задълбочите анализите за хора и събития. Контролирайте подозренията си, за да не си създадете неловки или критични ситуации. Внимавайте да не се увличате по конспирации, преследвания, страхове и натрапчивости.
Пазете се от прекалено изследване на вашите граници, но не се страхувайте да прегърнете възможностите за трансформации, особено в сегашните тунели на затъмненията.