18.10 – Слънце и Нептун – духовност

Като знак от съдбата може да се появи човек или спомен от вашето минало. Той ще разбалансира вашите усещания, че сте жертва или спасител. Ще бъдете предизвикани да видите себе си или другия по различен начин. Дали ще потънете в съжаления или ще бъдете на върха на щастието зависи от нагласата и преживяванията ви преди време.
Вашата деликатност и чувствителност ще ви покажат нов път напред. Преди това може да попаднете в доста объркано състояние, но събитията сякаш ще се нареждат сами. Следвайте интуицията си, която днес ще е верен съветник, освен ако силното ви желание я заглуши.
Вашата човечност и одухотвореност може да ви поднесат изненадващи възможности.

В първия момент може да не ги разпознаете и да сте объркани от непознатите условия, в които ви хвърля съдбата. Но ако приемете предизвикателството, ще получите подарък, който да внесе баланс и хармония в живота ви. Ако сте творец, музата ще ви дари с нужното вдъхновение.
За да постигнете своите желания е нужно да се изправите пред позицията си на жертва и да приемете същността си, вместо да обвинявате нещо или някой. Важно е да си повярвате или да се приземите, според това накъде сте залитнали в самооценката си.
Не се предавайте на отчаянието и веществата, към които може да се пристрастите. Пазете се от предозиране с лекарства, алкохол и други вещества.
Поради високата ранимост на егото ви, е желателно да се обградите с положителна енергия. Нептун управлява огледалата и камерите, които можете да използвате, за да подобрите самочувствието си. Повтаряйте си положителни утвърждения, за да приемете външността си и да се освободите от срама. Приемете досегашните си постъпки и се откажете от чувството на вина, което ви руши.
Колкото и да ви е трудно, започнете завръщането към хармонията във вас с идеята, че здравият дух изисква здраво тяло. Изберете чистия живот,  положителните емоции, балансираното хранене и упражнения. Всичко това ще ви предпазва и от присъщите за есента и зимата инфекции, заразни болести и епидемии.