10.10 – Венера преминава в Дева

Венера сваля блестящата корона на кралица и преминава в по-практичната позиция на знака Дева. Венера ще добавя към настоятелната и горда енергия доза изисканост и перфектност.
Тази голяма промяна е съчетана с излизането на Плутон от ретроградност, за което може да прочетете утре.
Разхвърляната нагласа на Лъва ще бъде подреждана от капризите на Венера в Дева. Но докато Слънцето е в творческия и партньорски знак Везни, все още ще кипите от вдъхновение и желание за забавления и любов. Само по-внимателно ще оглеждате с кого, кога и как да се впуснете в радостта от живота.
В личните отношения вероятно ще станете малко по-критични, повече ще се вглеждате в детайлите и ще преценявате кой и доколко е подходящ за да остане в живота ви. Разговаряйте открито за чувствата и съмненията си, защото разумът ще е по-силен от емоциите. Единствено ревностната защита на собствената правота може да създаде трудност при постигане на споразумение.

Венера в Дева носи желание за чист живот и интелектуално общуване, подкрепено от разумни материални вложения. Затова към страстта сега можете да добавите приятелство и делово партньорство.
В семейството доскоро вероятно сте планирали повече забавления и заедно с това смело харчене. Но Венера в Дева ще подлага на свиване на разходите и ще ви накара да промените плановете за пътуване, почивка или ремонт.
Понякога е добре да замените позицията на критичен счетоводител с тази на щедър и усмихнат младеж, който се наслаждава на живота в цялата му пълнота. Само така ще имате добър баланс между практичното и щастливото.
В сезона на есенното изобилието вероятно ще предпочетете да запазите още летния си силует и да продължите с разумен и здравословен режим. Но докато властва знакът Везни, на приливи и отливи ще се появява ту строгост, ту разпускане на ограниченията. Ако суетата ви е по-силна, ще се вглеждате в тялото си и колкото и да искате да се наслаждаване на живота, ще ви завладява идеята да изглеждате още по-съвършени.
Не пропускайте следващите четири седмици, ако искате да изчистите организма си и да се заредите с витамини срещу идващите есенни вируси.