09.10 – Венера и Сатурн – трудна любов

Страстната и пръскаща светлина Венера е стопирана от студения и дистанциран Сатурн. Той създава ограничения и забавяния, които могат да ви натъжат и да се почувствате изоставени, самотни и неразбрани. Общуването ще е изпълнено с хлад и отдръпване, затова се подгответе да преживеете известно време насаме.
Колкото и да ви се иска да се справите с проблемите в отношенията си, има вероятност, ако притиснете човека до вас, да влошите нещата.
Сатурн ви дава време да поставите ограничения за намесата в личното ви пространство и да защитите сърцето си. Но за да не потънете за дълго в мрачно настроение, насочете вниманието и действията си към нещо практично.

Не насилвайте и другите да споделят чувства и намерения. Останете поне още ден в размисли за своите отговорности във връзката си и трудностите, които преижвявате. Подгответе се за разплатата на съдбата – да получите това, което сте заработили до момента.
Това се отнася не само до любовта, но и до финансите. Опитайте се да изплатите всички дългове. Ако това не е по силите ви сега, поне си създайте разумен план и организация, за да го направите в скоро време. Нужно е да пораснете и да осъзнаете докъде може да се разпростирате в разходите си.
Налага се да пораснете и по отношение на връзките, които създавате. Понякога е нормално да сте тъжни, защото това ви кара да сте по-самокритични и да израснете, за да постигнете отношенията и комуникацията, която желаете. Може да ви се струва, че усилията, които полагате сега ви натоварват излишно, но не след дълго ще разберете, че това е стъпка напред и нагоре към вашето по-смислено и истинско Аз.