04.10 – Венера и Нептун – творческо вдъхновение

Венера е покровителка на изкуствата, а Нептун е божественото вдъхновения. Заедно те ще ви донесат въображение, оптимизъм и идеализъм. Колкото и да е натоварен деня ви, отделете малко време за мечтите си, за онова почти нереално бъдеще, за което мечтае душата ви.
Сами или с някой, когото харесвате направете нещо красиво – рисувайте, свирете, танцувайте. Създайте романтична атмосфера или кажете нещо мило и красиво на някой, който е важен за вас.
Венера управлява и финансите, затова поживейте във въображаемия свят на изобилие и осигуреност. Съчетайте нейната материална и творческа енергия и си купете произведение на изкуството, украшение или нещо друго, което ще ви създаде мечтан комфорт и красота.
Въпреки усещането, че за желанията ви са непостижими, не се отказвайте да си представяте как се чувствате, ако те вече са реалност.
Спомени за минали разочарования в интимните връзки или професионални неуспехи може да помрачат деня ви. Признайте грешките си, своята неувереност или неопитност и ги приемете като зрели хора. 

Обичайте това, което сте и не допускайте чувство за вина или страх да ви обезличава.
Не спирайте да искате нещо по-добро за себе си.
Всеки дисбаланс в даването и получаването на любов ще стане по-очевиден в отношенията с партньора, в семейството или в работата. Може да почувствате, че трябва да служите на другите по някакъв начин, за да спечелите тяхната любов и привързаност. Тенденцията да бъдете привлечени от нуждаещи се или измамни хора е много вероятно и носи разочарование.
Възможно е някой да пробуди у вас съмнения, че заслужавате по-успешно и щастливо бъдеще. Със сигурност това не е човек, който заслужава да го обичате. Не бива да жертвате собствените си нужди в името на това да сте заедно. Опитайте се да не идеализирате хора и ситуации, а ценете себе си. И не забравяйте, че мислите и въображението могат да създадат вашата реалност. Остава да повярвате, че всичко е възможно, вместо да се съмнявате.
Създателите на филми, писателите и много други творци не спират да вярват в това и се опитват да мотивират хората да развиват вътрешния си стремеж към съвършенство.
Ако нуждата от любов или страст ви е отвела в тайна връзка, внимавайте тя да не излезе наяве и да попаднете неочаквано в скандална ситуация.
До края на седмицата е много подходящо да помогнете на болен или нуждаещ се познат или непознат.  Но не бива да давате повече, отколкото можете да си позволите. Не оставяйте хората да се възползват от щедростта ви.
Докато Луната намалява не е нужно да вземате важни решения и да действате, освен ако е време да се освободите от всичко, което не ви създава усещане за живот и не ви вдъхновява да посрещате всеки нов ден с радост.