29.09 – ПЪЛНОЛУНИЕ в Овен

Огненото Пълнолуние в Овен е белязано от предизвикателния аспект на богинята на любовта Венера с непредвдимия Уран. Това насочва енергията към разрешаването на проблем в любовта, финансите или основната цел в живота ви. Луната в Овен и Венера в Лъв ще ви дадат смелост и вдъхновение за вземане на критични решения и преодоляване на трудностите.
Пълнолунието ще освети проблемите, които са придобили значение през последните шест месеца.
Важно е, ако е възможно, да ги приключите преди затъмнението на 14 октомври.
Пълнолунието засяга темите за дома, като място за живеене и свързаността с рода и родината. Заедно това ще повлияе върху отношенията в семейството. Много важна ще е ролята на жената върху изхода от конфликтите. Майка, съпруга, дъщеря може да преживеят своите драми и да открият или прекратят партньорства. За жените ще излезе на преден план нуждата да бъдат лидери в семейството си и да покажат своята твърдост и решимост да бъдат себе си. За мъжете ще бъде полезно да бъдат по-дипломатични, търпеливи и деликатни, докато обсъждат нуждите и целите на двамата.

Дали ще продължите в една посока или ще поемете всеки по своя път е дошло време да си изясните. По-смелите ще покажат, че няма как останат без да бъдат зачитани техните желания и комфорт. Тези, които дълго са се лутали или са били избутвани в страни ще отхвърлят робската си търпимост.
Луната в Овен много бързо ще променя емоциите ви. Възможно е да попаднете в ситуации на сериозен сблъсък. Но времето след това пълнолунието е време за освобождаване от всичко, което спира страстта в ежедневието ви.
Противопоставянето на интересите в работата срещу задълженията в дома създават вътрешно напрежение и външен натиск. Борбата във вас между това, от което се нуждаете и това да сте свободни ще ви обърква още повече. Навикът срещу страстта ще се сблъскват по всяка тема – професионална или лична. Това може да доведе до конфликти и кризи, които изтощават енергията ви.
Аспектът на Слънцето с Плутон ще ви помогне да сте честни и откровени поне подсъзнателно. А пълната Луна ще засилва емоциите и инстиктивно ще ви води към решителни действия. Много бързо ще се придвижвате от конфликт към  решение и създаване на хармония.
Дори да сте опитвали досега да сте благородни и да приемате настроенията и желанията на близките до сърцето ви, идва момента да усетите болката от пренебрегването по-силно от всякога. Бунтът може да изненада дори вас самите. Но после емоционалното цунами внезапно ще изчезне и ще отнесе всичко излишно. И ще усетите колко леко се диша без товара на негативните чувства, които са се превърнали от малки камъче в скала, която ви разделя от истинския живот.
Венера в Лъв с Марс в балансиращия знак Везни ви насочват да откриете удоволствието да сте заедно с някого, който ви дава хармония и забавление. Не е изключено, отхвърляйки скуката да сте привлечени от ексцентрични хора и такива, които рискуват или са много различни по начина на живот, култура, произход, философия.
Нуждата от свобода или вълнение може да ви накара да действате без да мислите много. Това обаче може да създаде не само емоционални изблици, но и финансов стрес, защото Венера е свързана и с изобилието. Така че, не се хвърляйте през глава в рискови операции и проекти.
За някои това може да означава и  неочаквано събитие, което да привлече нестандартни възможности.
Повишеното въображение и интуиция също могат да ви помогнат да откриете нова цел или начин да се придвижите към позабравена мечта.
В бързането към вълнуващи преживявания са възможни грешки. Необходимо е да балансирате дързостта, развълнуваното очакване, импулсивността и нетърпението. Колкото и да е трудно, отделете достатъчно време преди да вземете решения и да предприемете действие.
Пълнолунието в Овен създава жизнена енергия, която дава увереност да общувате и добро настроение, за да се наслаждавате във всичко, което събужда живота и младостта във вас. Използвайте я, за да си направите реклама, преследвайте страстно желанията си и развивайте творческите си способности.