24.09 – Слънце и Сатурн – ограничения

Само ден след преминаването на Слънцето в знака Везни стремежът към баланс ще бъде затруднен от борбата между това, което искате да направите, и това, което трябва да направите. Някои ограничения и задължения могат да ви попречат да действате свободно или да изразите себе си.
За да преодолеете ограниченията или поне неприятните емоции, свързани с тях е необходимо да проявите гъвкавост към промените. Колкото и да ви притискат ситуациите, опитайте да се адаптирате и да поемете изненадващите отговорности.
Може да се наложи да се погрижите за някого или да се почувствате зле и утре да не можете да отидете на работа. За някои това може да означава проблеми с шефа или колегите, които са затруднени от вашето отсъствие. Не е изключено да се сблъскате открито с недоволството им и това да попречи на напредъка в кариерата.
Друго проявление на трудния аспект на Слънцето и Сатурн е  бъдете неприятно изненадани, че ви товарят с допълнителни отговорности. Не е изключено личните ви планове за деня или началото на седмицата да се отложат или да бъдат заменени с нещо по-скучно, изискващо търпение и дисциплина.

Сатурн управлява времето, поради което предишни грешки или действия, с които сте навредили на някого може да се появят. Припомнянето на незрялост или безотговорност може да създаде тъга, чувството на вина, безпокойство или страх, които да ви накарат да се изолирате. Опитайте се да приемете разочарованието от липсата на резултати или признание за предишните ви усилия.
Не е изключено някои от вас да се изправят пред раздяла с партньор или с настоящата си работа. Критиките може да ви създадат проблем, заради което да пропуснете повишение или преместване.
Много вероятни са разногласия между вас и авторитетна фигура като родител, учител или шеф. Обърнете внимание на липсата на синхрон между вашите цели и очакванията на другите.
Чувството, че постоянно се разкъсвате между отговорности заради конкуренцията, също може да увеличи напрежението. Макар днес да е трети почивен ден, нещата, които ви тревожат и ви спъват може да ви изтощят физически и дори да ви разболеят.
Намирането на изход ще е трудно, но за Сатурн е важна вашата устойчивост. Дори малка промяна в действията и мислите ще направят излизането от застоя по-лесен. Не губете време като отлагате проблемите. Фокусирайте се върху най-важната си отговорност и действайте. Ако пренебрегнете съществени неща сега, те ще ви настигнат и ще ви притиснат още повече в следващ момент. Платете дълговете си и недейте да съдавате нови.
Не поемайте повече отговорност, отколкото е необходимо. А колко е необходимо, съдбата, представена от Сатурн, ще ви покаже.