19.09 – Слънце и Нептун – заблуди

Дали ще бъдете объркани или ще излезете от някаква измамна ситуация зависи от това дали ще ви повлияе повече Слънцето или Нептун.
Нептун, макар и ретрограден, може да замъгли ясната ви преценка или да ви заблуди, че детайлите, който виждате имат точно този смисъл, който вашият ум приема.
Възможно е да попаднете на измамници, които представят нещата в прекрасна и желана от вас светлина. А по-късно да разберете, че това няма нищо общо с действителността.
Не е необичайно под това влияние да сте по-разсеяни, да забравяте или да губите предмети и пари, което беше характерно, докато  Меркурий беше ретрограден през изминалите три седмици.

Опитвайте да се фокусирате само върху една дейност в определен момент, за да не се разпилявате, което да доведе до грешки.
В края на стационарния Меркурий все още са възможни трудности в комуникациите, които усложняват отношенията. Най-добре е да се оттеглите на безопасно място и да се отдадете на творчески занимания или почивка, за да избегнете конфликтите.
Друга страна на Нептун е да ви направи по-несигурни и да изгубите надежда, че това, което желаете е възможно. Егото ви може да пострада под натиска на конкуренцията или напористи хора. Но полезното в тези ситуации е яснотата, която ще придобиете за себе си и за другите.
Суровите реалности на живота ще се появяват и като подли хора и мошеници, които се опитват да ви продадат неща, от които не се нуждаете или дори не съществуват.
Отложете решенията и подписването на важни документи за някой следващ ден, когато разумът ви няма да е толкова силно обгърнат в мъглата на илюзиите.
Някой може да се опита да се възползва от вашата доброта и състрадание, затова бъдете предпазливи при започване на нови връзки. Колкото повече имате нужда от разбиране и нежност, толкова сте по-уязвими да попаднете в плен на някой, който иска да ви управлява.
Не заглушавайте емоционалните си страдания с алкохол или упойващи вещества, защото сега тяхното влияние е много по-силно. Вместо това се погрижете за развитието на духа си или направете добро на някой, който знаете, че със сигурност има нужда.