15.09 – Новолуние в Дева

Новолунието в Дева ни подготвя за промяна. Преди да започнат затъмненията имате възможност да подредите по важност целите си за предстоящите месеци.
Меркурий излиза точно днес от ретроградност и след два-три дни ще започне да ви помага да направите правилно своите планове.
Можете да се насочите към професионалната си изява и да прецените какво ви носи успех, сигурност и материални придобивки. Ако разумът ви посочва, че напразно влагате усилия, които не са оценени и не ви носят полза, може би е време да промените мястото и дори професията.
Сега е много подходящо да започнете обучение за квалификация или преквалификация. Можете да си поставите нови дългосрочни цели, които да ви създадат финансова сигурност.
Знакът Дева е земен и практичен, който не се разпилява и прецизно планира всяка малка стъпка. Това може да ви помогне да организирате живота си по нов начин.
Новолунието в Дева е последното преди сезона на затъмненията, което стартира промените, предопределени да дойдат.

Бъркотията или застоя от ретроградността на Меркурий в Дева сега ща избледнява. А заедно с трудния аспект на Новолунието с Нептун мъглата се разсейва и започва да се изяснява какво е ценно и ви съдейства по пътя към успеха. Благоприятният аспект с Юпитер в щедрия знак Телец може да изсипе върху вас изобилие и закъснели подаръци от съдбата.
Планирайте, подреждайте графика на ежедневието и бъдещето си. Пътувайте в мислите си или сред природата, за да възстановите спокойствието, което напоследък беше разтърсено от природни катаклизми и сериозни недоразумения.
Знакът Дева ще охлади емоциите, за да видите реално хората до вас в любовта, семейството и  работата. Много детайли ще изпъкват, които ще ви отведат към важни решения. Новолунието дава яснота дали споделяте с човека до вас общи ценности и визия за бъдещето и дали да продължите заедно.
Ако нямате връзка, оставете се на спомените и направете мъдър анализ на пропуските, компромисите, прекалено емоционалните решения, изисквания и капризи, които са провалили отношенията.
Добре е да наблюдавате критично как общувате с хората, какво излъчвате и съответно какво получавате. Бъдете самокритични без да се обвинявайте. Не допускайте чувство на вина и съжаления. Бъдете конструктивни сякаш разглеждате някой друг.
Изчистете мислите, емоциите и средата, в която живеете – дом, работно място.
Девата обича чистотата и реда, затова е време да пренаредите вещите и приоритетите си.
Погрижете се за здравето си. Направете си пречистващ режим, профилактични прегледи и изследвания, ако нещо ви е притеснило напоследък.
Учете, говорете, пишете, пътувайте и се научете да се грижите по-добре за себе си. Променете навиците си на хранене, движение, общуване и си създайте по-удобно и приятно, изпълнено с лекота и светлина място в забързания свят.
Малко дисциплина и упоритост ще ви покажат колко по-силни сте отколкото си представяте.
Подредете документите и финансите си, за да намалите изненадите. Но не се лишавайте от малки красиви моменти и неща, които да добавят блясък в рутината.
Не се съпротивлявайте на точността и изпълнението в срок. Скоро след това ще откриете колко много време ще имате за нещо ново и полезно.
Възстановете собствената си ценност, като престанете да се сравнявате с другите. Помнете, че всеки е уникален и може да постигне поне част от мечтите си, ако бъде себе си. Не търсете оценката на околните поне за известно време и наблюдавайте как се чувствате. Само ако се чувствате изпълнени с грижа, топлина и внимание към себе си може да сте полезни и за хората край вас.