04.09 – Юпитер става ретрограден

До нова година Юпитер може да ви донесе пренареждане на всичко, което той управлява. Някои от вас ще имат шанса да видят света си по-оптимистичен и пълен с изобилие във всякакви сфери. Други ще трябва да подредят финансите и действията си. Юпитер обикновено създава разширение, но и създава хаос преди да преживеете това, което да издигне на ново ниво  вашето развитие.
По време на ретроградния му период добрите му качества като оптимизъм и щедрост може да се превърнат в прекалена самоувереност и прахосничество. Затова внимавайте дали парите не изтичат между пръстите ви и след това внезапно да дойде момент на принудително свиване.
Има опасност да се поддадете на алчност или пристрастяване, които ще е трудно да контролирате. Ако не успеете да се овладеете, не е изключено нещо да ви разтърси, за да разберете откъде идват проблемите ви. Самодоволството и липсата на знания ще пречат на успеха и щастието.
За щастие липсата на трудни аспекти с Плутон, Сатурн и Нептун може да направят периода до края на годината по-лек от предишни ретрогради на Юпитер.

Заедно с това аспекта със Слънцето ще повишат самочувствието и шансовете за късмет и щастие. Ще има възможности за личен, духовен и материален растеж.
Ретроградният Юпитер ви насърчава да откриете какво ви прави щастливи дълбоко в душата ви. Той ще стимулира духовното ви и материално израстване. Но преди да станете още по-добра версия на себе си може да ви постави пред някои изпитания. Така ще ви подготви да получите идеалната връзка или богатството, което търсите.
Аспектът на Юпитер с Меркурий може да ви донесе добри новини и възможности за разумни и успешни сделки, преговори и срещи. Започнете обучения, което сте отложили преди време, особено ако то ще ви позволи да работите това, което сте мечтали.
Връщайки се назад в спомените обърнете внимание на информацията, която сте пропуснали и емоциите, с които хора и ситуации са допринесли за вашето израстване.
Аспектът на Юпитер с Луната ще ви помага да разчитате повече на интуицията, сънищата и духовните практики, за да опознаете по-добре света и себе си.
Пътувайте, радвайте се на нови и позабравени приятели, учете се от всичко, което се случва.
Макар лятото да си отива, направете рестарт на желанията си за удоволствия и весели преживявания. Никога не е късно да си създадете моменти на щастие.