27.08 – Слънце и Сатурн – ограничения

Днес може да преживеете някои ограничения и трудности, свързани не само с капризите на ретроградния Меркурий. Сатурн ще ви затрудни, ако искате да се изявите по някакъв начин. Възможни са ограничения, забавяния и различни фактори, които спират прогреса. Ще трябва упорито да се борите, за да преодолеете препятствията. Сатурн ще помрачи желанието да се представите по блестящ начин.
Възможно е шеф, баща, държавен или съдебен служител да направи деня не малко по-тежък.
Мрачното настроение може да отблъсне хората от вас или вие да бъдете изолирани. Не задълбочавайте това влияние, поддавайки се на  безпокойство и усещане за загуба или унижение. Неприятната ситуация може да понижи самочувствието ви или да ви осветли за нуждата от промяна.

Оттеглете се поне за малко или отложете решенията за по-късно, ако се чувствате изтощени и непризнати. Възможно е нуждата от разговор с някого да не допадне на човека, когото търсите, защото под влияние на Сатурн той може да има нужда да остане сам.
Ако усещате, че отговорностите, които ви се налагат ви смазват, намерете начин да си починете.
Избягвайте трудни разговори с авторитетите в живота ви – шеф, баща, възрастни хора. Те може да са критични, взискателни и нетърпеливи към вас. Но каквото и да чуете за себе си запомнете фактите. След като емоциите отминат помислете дали в тяхната критика има неща, които наистина си заслужава да направите и да приемете. Може целия този натиск да ви води към голяма промяна или да ви насочва как да израснете.
А може да ви подсказва, че е време да пораснете и да приемете задълженията си, защото Сатурн подкрепя упоритостта и постоянството.