23.08 – Слънцето преминава в ДЕВА

Любознателното Слънце в Дева ще ви насочва да учите нови неща и да се развивате. Можете да реализирате само постижими цели, защото разумната Дева не обича празните илюзии и приказки. Това се отнася за всичко, което предприемате.
В предстоящия месец е подходящо да се съсредоточите върху някои реални цели и да се погрижите за здравето си. Ако все отлагате посещение при лекар или зъболекар, сега по-лесно ще се престрашите да го направите. Девата обича профилактиката и изследванията на всичко материално и ментално.
Време е за промяна на ежедневието ви, като здравословния режим на хранене и упражненията ще са актуални теми.
Не чакайте пълнолунието, за да започнете да се освобождавате от вредни навици и пристрастявания. Има достатъчно ретроградни планети, които ще ви помогнат за промяната.
Девата изисква ред и чистота, което ви дава шанс да подредите и да изхвърлите всичко нефункционниращо в живота ви – отношения без перспектива, негодни или дълго неизползвани предмети, неподходяща работа.

Особено когато се отнася до гардероба, вероятно много от вас ще имат импулс да прегледат наличното в него и да го пренаредят поне. 
Препоръчително е да изхвърляте, продавате или раздавате неща, които не сте носили от година или повече. Всичко остаряло и натоварено със спомени пречи не само защото заема пространство. То спира новото да влезе в живота ви, защото пази отминали емоции и възможности. Разчистете интериора, но и ума си.
Добре е да подредите работното си място, включително и документите си – лични и служебни. Може да се наложи да отделите няколко дни, за да приведете всичко в ред и на работа и в дома си, но резултатите няма да закъснеят.
Слънцето в Дева ще ви помага да сте продуктивни и полезни. За да сте още по-ефективни, правете си списъци за всичко, което желаете да постигнете. Писаното слово оставя следа!