21.08 – Слънце и Плутон – критична точка

Седмицата, в която и Меркурий ще стане ретрограден, започва със сериозен сблъсък на енергии. Някои може да го почувстват като знак за криза или заплаха за емоционалната или дори физическа сигурност. Под натиска на Плутон често изплуват страхове, проявява се невротично или разрушително поведение. Има вероятност натрупаното напрежение да ви тласне към агресивен отговор и действие. Опитайте се да контролирате тъмната си страна, колкото и да е накърнено егото ви, за да не задълбочите конфликта.
Събитие или човек може да преобърне живота ви. Скоро Меркурий ще бъде шестата ретроградна планета, което ще отведе доста хора към промени.
Изберете светлината на Слънцето, което гледа отгоре на нещата и ви изпълва със щедрост и добро настроение. Не се поддавайте на мрака на Плутон, който ще ви представя всичко много по-застрашително и безнадеждно.
Дори да се опитат да ви отнемат силата и властта, не оставяйте да ви подлъжат да постъпите по същия некоректен начин, създавайки подмолни планове и манипулации. Това няма да остане безнаказано.

 

Каквото и да се случи помнете, че е поредния изпит по пътя на развитие преди да преминете на друго ниво. Вашите действия и думи ще имат кармично значение, защото намесата на Плутон винаги е предизвикана от съдбовни причини и има последици, които може да преобърнат досегашната ви посока в живота ви.
Доверете се на интуицията си и по-висшия смисъл, който трудно се вижда когато  страхът и обидата ви измъчват. Всяка криза или изправянето пред сериозно решение е най-добре да разглеждате като начин за усъвършенстване. Щом облаците и мракът се разсеят ще разберете как трудната промяна е направила живота ви, а може би и на околните, по-добър.