16.08 – НОВОЛУНИЕ в ЛЪВ

Новолунието в Лъв ще ви даде слънчева енергия, която да ви вдъхнови. Късното лято ще разгръща вашите страсти – нови и предишни. Близостта на ретроградната Венера до Новолунието ще събужда спомените, когато сте били блестящи, обичани, обичащи, силни и свободни. Радостта от преживяното заедно с мъничко тъга ще кара сърцето ви да прелива от емоции. Спомнете си с усмивка колко сте били безгрижни и търсещи огъня в очите срещу вас. Забравете за ограниченията на възрастта и пуснете детето във вас на воля поне още седмица. Не се замисляйте за чуждото мнение. Чувствайте кой и какво ви прави щастливи и следвайте усмивката, която ви топли и мотивира да станете по-добри.
Ако всичко е посивяло, под натиска на Уран в труден аспект с Новолунието промяната ще ви притисне или освободи завинаги. Погледнете на изненадите на съдбата като подарък, който ще озари пътя ви напред. Време е да се научите да управлявате конфликтите и да научите кога да се отдалечите. Ретроградна Венера може да ви разкрие трудностите и дисбаланса в  даването и получаването на любов. 

Не съжалявайте за всичко, което сте оставили зад себе си. Учител или ученик в предишната си връзка вие сте това, което сте могли в онзи момент. Проблемите с партньора или липсата му изискват да направите крачка назад и да намерите ценния урок, за да продължите към по-щастливите дни изпълнени с разбиране и радост от това, че сте заедно.
Лъвът не обича да го командват и критикуват, затова похвалите и комплиментите ще ви върнат самочувствието. Но не оставяйте другите да поставят корона на главата ви. Вие сте тези, които знаят най-добре на какво сте способни и дали давате достатъчно, за да го видят околните. Ако не го правите, не очаквайте да ви се поклонят за постиженията или времето, което им отделяте.
Сега е време всеки да потърси истината дълбоко в себе си и какви роли играе пред другите за да заслужи внимание и обич. Никой няма да отстъпи своето предимство и да признае, че сте по-ценен от него, освен ако любовта не го е направила най-благородния и щедър човек, който се раздава за вас и иска с цената на всичко да бъдете заедно. Мечтайте за такава отдаденост, но за да я срещнете ще трябва да сте готови и вие да отстъпвате короната си на любимия.
Мечтайте и сбъдвайте детските си желания и стремежи. Не се срамувайте да изразите творческите си способности. Дори да не са на гениално ниво по-важно да се почувствате истински и напълно освободени от срам и комплекси.
Намерете простите неща, които ви карат да се усмихвате. Добавете нещо цветно във външния си вид или на местата, на които прекарвате часове всеки ден от живота си. Почувствайте какво ви кара да си кажете „Животът си заслужава“ и правете повече от това.
Уран и Юпитер може да ви поставят в неочаквани ситуации и изненадващо за самите вас да напуснете отношения, работа или обучение, в  които сивотата или тежестта са повече, отколкото вече сте готови да понесете. Не обръщайте внимание на ничии обвинения и опити да ви накарат да се чувствате виновни. Новолунието в Лъв ви насочва към това да сте центъра на живота си и да правите най-доброто за себе си.  Ако ви изненадат с промени и решения, приемете че е дошло време и вие да искате повече светлина и любов. И си ги позволете с цялата щедрост и внимание каквито сте мечтали някой да ви ги даде. Изправете се гордо, защото само ако носите гордо короната си на ценен човек ще получите признание и уважението, което заслужавате.