30.07 – Венера и Нептун – романтика

Богинята на любовта Венера и богът на морето Нептун ще ви понесат на крилете на мечтите. Ретроградната Венера може да ви върне в най-прекрасните моменти от живота ви.
Сами или с човек до вас, позволите на фантазията свободно да се рее, жадувайки за красота, нежност и романтика. Нека въображенито ви създаде картината на пълно щастие и изобилие. Не допускайте съмненията да ви отнемат този полет на желанията. Представете си какво е да живеете вашите фантазии и си повярвайте поне днес, че те са възможни.
Дори е да се прокрадне усещане за вина, че искате нещо различно от това, в което живеете, не оставайте горчивия вкус на реалността да ви приземи и да изгубите надеждата, че промяната е по силите ви.

Може да не сте готови за промяна, но Луната нараства и може спокойно да направите крачка, която да ви доближи поне малко до невероятното. Започнете нещо ново, дори да е само закачка.
В ден като днешния ви се дава възможност да се отпуснете и да мечтаете. Но нещо необикновено сега може да се окаже много възможно след време. Не пропускайте уникалните идеи, които може да с епоявят наяве или в съня ви.
Ако сте във връзка, може болезнено да усетите дисбаланса между това, което давате и получавате в любовта . Вашите усилия, макар неоценени, показват какви сте вие самите. Не влизайте в ролята на жертва, а просто следвайте вашите желания да направите или кажете нещо. Да бъдете себе си без да очаквате същите жестове от другия може да дае повече смисъл дори на връзката ви. Любовта обича да дава и не се пазари какво ще получи в отговор.
Ако усетите нужда да се погрижите за човека до себе си и да му дадете своето внимание, грижа и любов, направете го за собствено удоволствие. С романтичен жест или нежно отношение може да стоплите сърцето му и да събудите неговата любов и привързаност.
Внимавайте да не бъдете подлъгани от уж нуждаещи се, които да злоупотребят с вашия порив да помагате.
В дни като този измамниците получават своя златен шанс, затова пазете все пак сърцето и портмонето си.
Ако сте изкушени от тайна комуникация, имайте предвид, че е много вероятно да ви  разобличават. Ревността най-неочаквано може да ви изхвърли от настоящите отношения. Тази позиция на Венера и Нептун прави всеки по-чувствителен и раним. Но няма гаранция, че разкаянието и сълзите ще излекуват обидата, която сте нанесли  на партньора си.
За необвързаните има опасност да идеализират човека, който срещат. Запомнете, че никой няма да оцени достатъчно вашите жертви за неговото удобство. Повтаряйте си, че заслужавате най-доброто и то ще ви намери.
За когото и да решите да се погрижите, не давайте повече, отколкото можете да си позволите.
Не прекалявайте с нещата, които водят до пристрастяване, дори да имате пари и сили за пилеене.