17.07 – НОВОЛУНИЕ В РАК

В допълнение към трудното справяне с необичайната горещина в средата на юли идва Новолунието в Рак. То е придружено с доста трудни аспекти с Плутон, Уран и Нептун. Заедно с това Марс срещу Сатурн усложняват още предстоящите две седмици.  Всички тези влияния плюс Меркурий с Юпитер създават доста изненадващи моменти.
Непланираните промени може да се стоварят най-неочаквано по време, когато тялото и умът ви искат почивка. Това ще увеличава стреса и гнева, което натоварва допълнително физически и психически.
Всеки, който има някаква власт над вас – родител, шеф, колега или партньор, може да ви усложни живота. Ако се опитвате да се отпуснете и да заобикаляте правилата строго или грубо ще ви върнат в реалността.
Колкото повече искате да запазите старите правила и отношения, толкова по-вероятно е да ви принудят да излезете от зоната си на комфорт. Но не бързайте да се ядосвате. Помислете дали твърде дълго не се заблуждавате, че е по-добре познатото, макар безрадостно положение, отколкото да опитате нещо различно.
За някой ще е крайно време да продължат по друг начин.

И съдбата ще ги принуди да сменят работа, местоживеене или партньор.
В отношенията ще има моменти на трудна комуникация и скандали по материални въпроси. Импулсите да харчите повече, да се освободите поне през лятото от свиване на финансите може да предизвика гняв на околните.
Има вероятност да се вглеждате в дребни неща, които още повече да ви подтикнат към сериозни и окончателни решения за бъдещето на връзката ви. Спокойствието ще е едно от най-трудно постижимите състояния в следващите дни. Но ако дълго време сте се опитвали да криете дори от себе си липсата на щастие в света от двама, сега ще се появят последните капки, от които да прелее чашата на търпението. Особено ако по темата за семейство и дом нямате сходни разбирания.
Внимавайте на новите места, към които се насочвате, за да не прекалите със самохвалство или заблудата, че всичко е перфектно. Големите очаквания ще ви отведат до големи разочарования. Говорете умерено, внимавайте за детайлите и бъдете отворени да научите нещо ново. Не обещавайте прекалено много и не надценявайте способностите си, когато планирате бъдещето или кандидатствате за работа.
Сега е много подходящо и да учите за преквалификация или чужди езици или неща, които да разширят визията ви за света. Това е един от начините да преминете през трудните влияния на Новолунието в Рак.
Други начин е да промените съществено режима си на живот – навици, хранене, движение.
Всеки гняв и недоволство ще ви изгаря отвътре. Затова се постарайте да го изразходите с тежък физически труд, например трудоемък ремонт, разместване на мебелите или по-активни физически упражнения. Насочете вниманието към себе си с грижа за здравето. То се подобрява най-много от приятните емоции и преживявания.
Пазете се от груби, гневни и дръзки хора, както на работа, така и вкъщи, но особено на пътя.