16.07 – Меркурий и Юпитер – самоувереност

Днес имате шанс да видите света в по-добрата му светлина. Погледнете на проблемите  с положителна нагласа, защото всичко е трудно или лесно според гледната ви точка. Заменете думата проблем със ситуация и приемете, че това е момент от пътя ви, който очаква вашия избор. Представете си, че гледате отгоре на събитията и вижте по-широката перспектива. След това направете планове като внимавате за детайлите.
Липсата на концентрация или неспособността да се фокусирате върху това, което правите, може да доведе до някои грешки в преценката или действията.
Бъдете внимателни какво и на кого казвате или доверявате. Начинът на изразяване може да премине границата на нормалното и да се представите като твърде самонадеяни. Прекаленият оптимизъм не е подходящ както и самодоволното изтъкване. Това може да ви създаде имидж на арогантен и надменен човек. Не бъдете крайни в изявленията си, за да не ви възприемат като фанатици.
Контролирайте думите и оптимизма си, защото има голяма вероятност  да обещаете прекалено много.

Постарайте се да не надценявате способностите си, когато правите планове за бъдещето, за да не се разочаровате от себе си.