15.07 – Венера и Нептун – романтика

Богинята на любовта Венера и богът на дълбините Нептун ще ви помогнат да развихрите своето въображение. Те ще ви понесат на крилете на мечтите, зареждайки ви с оптимизъм и идеализъм.
Сега е момента да позволите на фантазията да ви създаде картината на по-доброто бъдеще, изпълнено с красиви неща, романтика или финансово изобилие.
Не допускайте съмненията да ви отнемат този летеж на въображението. Представете си какво е да живеете вашите фантазии и си повярвайте поне днес, че те са възможни.
Възможно е да се прокрадне усещане за несигурност, измамност или вина, че искате нещо различно от това, в което живеете. Не оставайте горчивия вкус на реалността да ви приземи и да изгубите надеждата, че промяната е по силите ви. 

Не е нужно сега да предприемате действия, за да се доближите до целите си. Все още Луната намалява и не е подходящо да стартирате нови планове и проекти. Има моменти като днешния, които ви дават възможност да се отпуснете и просто да мечтаете.
Ако сте във връзка, може болезнено да усетите дисбаланса между вашите усилия и любовта, която давате и това, което получавате. Не бързайте да се поставяте в ролята на жертва. Приемете, че това е вашия начин да бъдете себе си във връзката.
А може и да се появи силна нужда да се погрижите за човека до себе си и да му дадете своето внимание, грижа и любов. С романтичен жест или нежно отношение ще стоплите сърцето му и ще събудите неговата любов и привързаност.
Внимавайте да не бъдете подлъгани от уж нуждаещи се, които да злоупотребят с вашия порив да помагате.
В дни като този измамниците получават своя златен шанс.
Обичайте хората, но ценете своите възможности и на кого какво давате, за да не бъдете дълбоко разочаровани.
Ако сте изкушени от тайна комуникация, имайте предвид, че е много вероятно да ви  разобличават. Ревността най-неочаквано може да ви изхвърли от настоящите отношения. Тази позиция на Венера и Нептун прави всеки по-чувствителен и раним. Но няма гаранция, че разкаянието и сълзите ще излекуват обидата, която сте нанесли  на партньора си.
За необвързаните има опасност да идеализират човека, който срещат. Запомнете, че никой няма да оцени достатъчно вашите жертви за негово удобство. Повтаряйте си, че заслужавате най-доброто и то ще ви намери.
За когото и да решите да се погрижите, не давайте повече, отколкото можете да си позволите.
Не прекалявайте с нещата, които водят до пристрастяване, дори да имате пари и сили за пилеене.