10.07 – Марс преминава в Дева

Марс в Дева ще даде повече енергия на мисълта, но и на критичността към себе си и към околните. Макар думите ви да бъдат разумни и да казвате истината, те ще режат като кинжал или ще се усетят като нож в гърба на човека до вас.
Ако в отношенията се налага да се вземе решение, ще изглежда, че спонтанно сте направили категоричен избор. Но това е комбинацията от бързия и енергичен Марс в зоната на аналитичната и практична Дева. Тя съчетава здравият разум и напълно обоснованите доводи със смелостта и лидерската позиция. Затова до 27 август може да изненадате дори себе си с решения за това какво смятате, че трябва да направяте с живота си занапред.
Обвързаните ще увеличат неусетно контрола и ще се въздържат да се раздадат напълно. 

Ще наблюдават и анализират доколко на това, което дават ще им бъде отговорено подобаващо.
Дева е знак, управляван от Меркурий, планетата на комуникацията. Затова присъствието на Марс в Дева ще направи разговорите и ученето по-динамични. Ще нараства и интереса към интелектуални състезания.
Съчетаването на бързината на ума и физическите активност могат доста да разнообразят вашите занимания и интереси. Възможностите за нови проекти ще са повече, но не бързайте да ги започвате преди новолунието, освен ако идеите ви са спрени преди време. Сега ще имате дързостта и практичната преценка, за да ги превърнете в успешни. Вниманието към детайлите заедно със нарасналата възможност за запомняне ще ви помогне да се справите с голямо количество информация.
За романтично настроените Марс в Дева ще помага да виждат детайли, които да им подсказват как да запалят искрата на любовта най-лесно. Практичният земен знак ще направи страстните преживявания по-зрели с мъничко предизвикателство. Внимавайте това огнено и критично съчетание да не ви отведе от шеговит коментар до горещ скандал. Освен ако не сте достатъчно опитни да отведете нещата до пламенното сдобряване.
Ако сте необвързани, внимавайте с високите изисквания към възможностите за запознанство. Марс в Дева изключително държи на грижата както за тялото, така и за интелекта. Но не прекалявайте със строгите изисквания към себе си и другите. Отпуснете се малко, все пак е лято – време за забавления и удоволствия.
Вероятно ще усетите особено силна самокритичност и мотивация да започнете интензивни физически упражнения, съчетани със здравословна диета. Внимавайте да не прекалите със стремежа към физическа красота, за да не стигнете до раздразнителност, нарастваща до агресивност, ако резултатите не идват с желаната скорост.