01.07 – НЕПТУН става  ретрограден

July morning посрещаме с Нептун, който ни връща в миналото, когато може да сте били по-романтични, по-свободни и мечтаещи за любов и живот с уханието и нежността на сутрешен бриз.
До началото на декември очаквайте освобождаване от илюзиите и лъжите, страховете и тревогите, които помрачават визията ви за живота. Унищожаването на фантазиите ще покаже суровите реалности, които сте се опитвали да избегнете в миналото. Ако сте се заблуждавали за истинската любов, финансовото състояние или перспективи за кариера, вероятно ще поизтрезнеете.

Нептун управлява саможертвата, фалшивите обвинения, скандалите и клеветите.
Нова връзка или критично събитие може да предизвика спомен за болка. Ретроградният Нептун може да ви покаже източника на болката, от която сте се опитали да избягате. След това може да се почувствате унизени, предадени, уплашени, притеснени или виновни.
Фобиите, хипохондрията и параноята могат да станат по-забележими, докато Нептун е ретрограден, но също така и по-лесни за обсъждане и преодоляване.
За да помогнете на тялото, психиката и душата си да се освободят от негативните влияния е добре да практикувате медитация, йога, плуване и здравословна диета без токсини. Може да потърсите помощ от специалист, за да се върнете към, здравето и реалността. Ако се притеснявате да се обърнете към психолог или духовен терапевт, отделете си време за прочетете книги за самопомощ или със съвети, произлезли от опита а други хора в подобно на вашето състояние.
Ретроградният Нептун може да интернализира страховете и тревогите ви, като премахне илюзиите, мечтите и фалшивите реалности, които са замъглили зрението ви. Унищожаването на вашия фантастичен свят ще покаже онези сурови реалности, които сте искали да избегнете на някакъв етап в миналото. Може би сте се заблуждавали за истинската любов, финансовото си състояние или перспективите си за кариера. Колкото по-далеч от истината сте пътували или колкото по-екстремни са вашите методи за бягство, толкова по-голям е шокът. Истината за вашата реалност често е доста болезнена, както често се случва, когато пристрастяването към наркотици, алкохол, хазарт или порно е било вашето бягство. Не е нужно да се намесвате или да се отдръпнете, за да разпознаете вашата самоизмама. Това осъзнаване винаги е било там във вашето висше Аз или епифизната жлеза, представена от Нептун. Нова връзка или критично събитие може да предизвика стар или минал живот спомен за болка. Нептун управлява саможертвата, виктимизацията, фалшивите обвинения, скандалите и клеветите. Ретрограден Нептун може да покаже източника на болката, от която сте се опитвали да избягате. Тогава може да се почувствате унижени, предадени, уплашени, тревожни или виновни. Интернализиращото влияние на ретроградното движение означава, че може да прекарвате повече време в безпокойство за себе си и проблемите си. Самосъжаление, социална тревожност или депресия могат да доведат до отдръпване и самота. Ретрограден Нептун е идеалното време за духовно саморазвитие. Книги за самопомощ или съвети могат да помогнат, но други инструменти включват медитация, йога, Таро, астрология, плуване и здравословна диета без токсини. Фобиите, хипохондрията и параноята могат да станат по-забележими по време на ретрограден Нептун, но и по-лесни за обсъждане. Светът може да изглежда скучен, когато теориите на конспирацията се развенчават или Армагедон се отлага за неопределено време. Понякога обаче вашите подозрения може всъщност да се основават на реалистични психически впечатления. Особено в случай на здравни въпроси си струва да потърсите второ мнение в случай на грешна диагноза или неправилно тълкуване на резултатите