27.06 – Меркурий преминава в Рак

До 11 юли Меркурий е в знака Рак и това ще накара разума и емоциите да се сближават. Можете да разбирате и изразявате по-добре чувствата си и да мислите за нещата на по-дълбоко ниво. Меркурий в Рак ще ви насочва към общуване с нежно докосване, с повече близост и приемане на другите. Вероятно ще имате повече нужда да говорите за своята сигурност, уют и обич във връзката ви. Ще бъде по-лесно да покажете на семейството, приятелите и близките ви хора, че ги обичате, харесва ви да се грижите за тях и да ги защитавате от трудности и неприятности.
Меркурий, заедно със Слънцето в Рак ще връщат спомени и хора от детството. Носталгията по родното място или времето на безгрижие, както и скритите болки от преживените трудности ще изникнат от тъмните ъгълчета на паметта ви. Липсата на добри възможности също може да ви натъжи или да ви нарака да се страхувате. 

Но дори за малко да потънете в съжаления, погледнете отново назад, за да видите колко много сте постигнали и колко много притежавате днес.
Меркурий е информацията , а Рак е интуицията. Затова отворете съзнанието си за посланията на невидимото. Комбинирането на обичайната логика с вътрешното усещане може да ви даде прозрения, които е трудно да се изразят с думи, но ви носят усещане за хармонията на света и отговори за вашето най-подходящо място в него.  
Разчитайте на засилената интуиция докато Меркурий е в Рак, за да усетите накъде духа вятъра и да излезете от битката цели и с достойнство.
Основни конфликти могат да са свързани с финансите, които лесно ще изтичат през пръстите в мамещата свобода и забавления на лятото.
Дръжте под контрол нещата, на които държите – любов, семейство, имот, пари и всякакви други притежания. Но не забравяйте, че лятото е кратко и си позволете да се насладите на всички земни удоволствия с повече плам и мъничко риск.