22.06 – Слънцето премина в Рак

Започва периодът на ремонтите, сватбите и завръщането по родните места. Предстои месец, в който да обърнете повече внимание на дома си, родителите, семейството и деца. Ако това не ви вълнува вероятно ще усещате нуждата по-често да се оставате у дома, да си полежите или да си сготвите нещо по рецепта от баба.
Някои от семейните все по-често ще искат да прекарат уикендите с най-близките си хора. Други ще се заемат с изостанали или належащи домакински задължения.
По-младите или свободните от такива ангажименти може да бъдат привлечени от пътувания с тесен кръг приятели или с тихи занимания, които да им носят успокоение и почивка за тялото, ума и сърцето.
Каквото и да предприемате ще усещате засилена интуиция, която да ви води в правилната посока в разговори и действия.
Вероятно ще бъдете по-склонни да замълчите в дискусия или конфликтна ситуация. Дори силните емоционални състояния ще предпочитате да останат известни само на вас. По тази причина ще бъде трудно да разберете мислите и преживяванията на обекта на вашите чувства.

За щастие тази игра на криеница няма да е много продължителна, защото богинята Венера е в закачливия и пръскащ светлина знак Лъв. Но не забравяйте, че същността на нещата е много вероятно да останат дълбоко скрити под черупката на човека до вас.
Затова ще е по-трудно да спечелите бързо ентусиазма на партньор в сделка или проект. Финансовата предпазливост ще е съчетана с определено стратегическо разбиране и желание да се проучат нещата от близкото или по-далечно минало преди да започнат да обмислят действия. Рисковете не са част от характерното поведение на Рака, освен ако оставите силните емоции да ви завладеят.
Спомени, приятели и връзки от миналото ще ви помогнат да осъзнаете своите тъмни или забравени страни. Върнете се години назад, за да преоткриете себе си и смисъла да сте свързани с хора от живота ви преди време.
Успех може да имате, ако се занимавате с обзавеждане на дома, грижа за възрастни или деца и ако вашите планове включват благотворителност, лечителство или социални дейности.
Разчитайте повече на емоционалното си усещане и прозрения, с които Луната, която управлява знака Рак ще ви помага. Тази женска енергия на съзиданието може да направи още по-полезни педагози, писатели, художници, социални работници, лекари и лечители