18.06 – НОВОЛУНИЕ в Близнаци

Новолунието поставя акцент върху най-важното в личните отношения и какво приемате за истински ценно.
Ще имате нужда да се усамотите, да си починете и да огледате какво ви носи сигурност и стабилност, включително и финансово.
Има силно огнено присъствие на Венера и Марс в Лъв, което ще създаде ситуации на страст, но и ревност и конфликти. Заедно с това новолунието и Меркурий в Близнаци ще ви въвличат в дълги обсъждания на теми, които да изяснят положението ви във връзката. Възможно е единият партньор да е готов за обвързване, но да не вижда подобна нагласа в другия. Намесата на ретроградните Сатурн и Плутон ще ви връщат в предишни ситуации, които да ви изяснят към какво се стремите и дали е време да направите решителна крачка за промяна на отношенията. Дали това ще означава продължение или край на връзката зависи от усещанията ви за дълбочина на чувствата. Но заедно с това усещането за значимост и зачитане от партньора ще са също определящи за нагласата ви.
Ако връзката ви е от доста време, може да решите да я приключите, ако липсват радост и уважение .

Бъдете внимателни кога и как ще съобщите за решението си, защото има опасност от домашно насилие, ако партньорът ви се почувства силно унизен и пренебрегнат.
Трудният аспект на новолунието с Нептун създава объркване, безсилие или условия за измама. Това може да затрудни решенията ви или водени от идеализъм или фантазии да тръгнете в грешна посока. Физическата отпадналост е следвана от липса на мотивация и ентусиазъм за каквото и да е. Емоционалната умора и засиленото усещане за разочарование и може да ви направи несигурни. Не е изключено да се появяват по-често чувство за виновни и да се извинявате без да има сериозна нужда от такова поведение. Внимавайте какво споделяте или се опитвате да скриете, защото ще е много трудно тайните да бъдат опазени. Честността и яснотата са от съществено значение, защото клеветите и клюките бързо ще се разпространяват.
За щастие има и хубави аспекти, които дават шанс бързо да излезете от неприятните ситуации и с усмивка да погледнете назад.
За някои дами се засилва вероятността да се сдобият с дете.
За други нараства шанса да срещнат кармична връзка, истинската любов, с всички трепети присъщи за първото влюбване.
Възможно е да се запознаете с някой, който да ви помогне да разберете чуждата позиция, мнение или гледна точка е първата стъпка в сложния процес на преодоляване на егото.
Интересувайки се повече от различни теми и хора ще бъдете по отворени за идеята, че Вселената е единно цяло от хора и събития, които може да са свързани без да сте наясно за причините за това.
Креативността и въображението нарастват, както и възможностите да се занимавате с приложни изкуства, философия, комуникации.
Грижете се за здравето си, защото влагата и влиянието на Нептун върху новолунието в Близнаци ще отслаби жизнеността ви и имунитета ви, особено относно белите дробове, управлявани от Близнаци.
Ще имате възможности да се отпуснете, да говорите с любимите хора и да им покажете обичта си. Допълнителният чар и комуникативни умения могат да намалят напрежението в общуването и да хармонизират отношенията ви. Откритото споделяне на тайни и съмнения ще изчисти неяснотите между вас. 
До 3 юли е време за общуване и обучения, които да ви направят по-богати и щастливи.