12.06 – Плутон се завръща в Козирог

Великата трансформираща сила се завръща в Козирог, следвайки своя ретрограден ход. Плутон беше в този знак от 2008 година и ще остане в него до 21 януари 2024.
След двата месеца, в които беше във Водолей той се завръща в знака, който определя правилата, ограниченията и отговорностите. Сега ще имате възможност да огледате иновативните си идеи и да проверите доколко следват практичното и земното си предназначение.
Плутон трансформира всичко, до което се докосне, без възможност за връщане назад. Но сега може да погледнете назад и да проверите как с разрушаването на ограниченията и стените пред вас сте променили живота си завинаги.

В Козирог Плутон отново ще ви насочи към финансови и материални въпроси, както и към смисъла и полезността на дългогодишните структури, които определят стандартите и правилата ви на живот.
Козирогът символизира йерархиите и изкачването в кариерата. Той награждава упоритостта, отговорността и дисциплина в постигането и реализирането на властта. Плутон ще ви накара да осъзнаете своята принадлежност и роля в организации и групи, които имат властта да управляват хора и събития. Той ще подложи на изпитание вашата стабилност и откритост, които да ви покажат истинската ви същност.
Козирогът е знак на традицията, наследството и управлението и връщането на Плутон в последните му градуси ще подложи на драматични трансформации разбиранията за аз и ние, за свързаността на нещата и хората на земята. Козирогът е земен знак, който управлява големите структури, сферата на правото, имотите и авторитетите. Той се свързва и с родителите, възрастните хора, учителите и преподавателите. Плутон ще разбута и последните илюзии за стабилност и сигурност по много теми, свързани с Козирога, преди да премине окончателно в различно мислещия и търсещ новото Водолей. Традиционните модели от десетилетия насам вече буксуват и не изпълняват ролята си, както през миналия век. Но преди да се трансформира света и да се изграждат нови нагласи, Плутон се завръща в Козирог за последен преглед към ценното от миналото.
Не се страхувайте от неговите категорични промени, защото няма криза, която да не е поставила света и отделния човек пред нов път, който да ви направи по-свободни да се развивате и да бъдете по-щастливи.