21.05 – Слънцето преминава в Близнаци

Близнаци е знак, който обича общуването, интересува се от много информация и ви прави по-любознателни. Ненаситното любопитство ще присъства в многобройните ви разговори. Хора, които сте забравили най-неочаквано може да ви пишат или да ви търсят, за да разберат как живеете през месеците и годините, в които не сте поддържали връзка. Многобройните източници на информация ще ви разсейват и енергията ви ще се разпилява. Ще е трудно да се съсредоточите върху едно нещо, което ще пречи на работата и на отношенията вкъщи. Но любопитство може да ви помогне да осъзнаете нови или пропуснати възможности. Имайте предвид, че каквато и информация да достига до вас тя може да не е достоверна.
Разпиляването в сто неща може да не е много продуктивно, но ще ви е по-вълнуващо. Може да срещнете нови хора, да чуете нови идеи и да научите нещо интересно. Ще ви се иска да правите, ако може дори едновременно, няколко неща. Умът ви ще работи интензивно и застой ще е последното, което може да се каже докато Слънцето е в Близнаците. Не се притеснявайте, ако ви се струпат много задачи и всеки иска от вас да съдействате веднага.

Едва ли ще успеете да се справите с всичко. Ако работите в сферата на комуникациите, писането, преподаването или често разговаряте  с клиенти, вероятно ще сте доста претоварени.
Жаждата за знания и информация ще е повече от всякога. Най-лесният начин да задоволите нуждите на ума са срещите с нови хора.
Предстои ви месец, който е подходящ за изпити, обучения и други занимания, свързани с развитие на мисленето и речта.
Всеки миг може да ви изпрати в интересна среда и в нови преживявания. Бъдете любопитни, но избягвайте изкушението да споделяте твърде лична информация за себе си и близките си.
Внимавайте и какво пишете и казвате на новите си познати, особено в социалните мрежи.
Избягвайте прекаленото обмисляне на всичко чуто и видяно, за да не превърнете любопитството към света в тревожност и обърканост.  Ако това се случи, дайте почивка на ума си с някой забавен, дори глупав филм, вицове в интернет или клюкарско предаване по телевизията.
Търсете и откривайте разнообразието и цвета на живот във всичките му форми. Малко хаос може да пренареди пъзела на скучното ежедневие.
Радвайте се на движението и въздуха.
Флиртувайте и изживейте вашите мигове на младостта, независимо от възрастта си. Запознайте се с нови хора и изпробвайте различни любовни перспективи, преди да се спрете на нещо.
Смейте се повече и не приемайте нещата твърде сериозно.