07.05 – Венера преминава в Рак

Планетата на любовта и красотата Венера в Рак ще донесе повече дълбочина на емоциите и нужда да се потопите в нежността. Богинята на изобилието и очарованието помага да се свържете със своята грижовна природа. Ракът е знак, подвластен на Луната, която точно днес е още Скорпион. Тази комбинация може да ви залее с креативност, плодородие и интуиция.
Докато Венера беше в Близнаци от 11 април досега, тя провокираше повече мисленето и разговорите. Проправяше ви път към подходящи за вас ситуации или ви създаваше тръпка от срещи, изпълнени с флирт и леки провокации. Докато беше в този променлив въздушен знак, богинята на любовта насочваше мислите ви към любопитство и идеи как да увеличите богатството си или как да привлечете любовта в живота си. Безгрижната Венера в Близнаци ви показваше двойствената природа на нещата, колко е променлив живота и ви караше да си задавате въпроса колкото отдадени и откровени да бъдете в една връзка. С преминаването в сантименталния и носталгичен Рак, Венера ще ви побутва към романтични преживявания.

Водната му и лунна природа ще направи отношенията по-меки, по-стаени и по-раними.
Венера в Рак ще ви помогне да подобрите своята емоционална интелигентност, да проявявате повече топлина и обич в живота си. Не се притеснявайте, ако спомени за минали рани ви накарат да плачете и да се затваряте за човека до вас. Лунната сянка ще ви създава такива ситуации, за да изживеете отново мъката си и да приключите с нея окончателно. Хора от миналото може да напомнят за вашите отношения и да страдате за щастливите мигове преди и за загубите, което сте преживели. Но всичко това е част от изчистване на пътя ви към нова любов и осъзнаване на грешките, за да не ги допускате повече.
Ракът внася известна пасивна агресивност или манипулиране чрез  чувства, за което трябва да внимавате. Венера ви прави по-чувствителни към отхвърляне или критика, което може да създаде трудни моменти във връзките ви.
Не е изключено да се върнете към неразрешени емоции или травми от детството или проблеми с родителите в недалечно минало. Може да се чувстваме по-тъжни, сантиментални или уязвими и да решите да се изолирате от хората. Отделете си време насаме, погрижете се за дома си, за да излекувате сърцето си преди да го отворите за нови щастливи преживявания.
Венера в Рак насочва към грижа за семейството и дома и вероятно ще започне сезонът на ремонтите. Направете нещо красиво за мястото, което ви дава сигурност и почивка. Поглезете себе си и близките си с нещо вкусно. Ракът е знак, който управлява стомаха, но внимавайте, защото Венера може да ви направи лакоми за вкусотии, а плажовете ви очакват съвсем скоро.
До 5 юни покажете повече любов и състрадание към себе си и близките до сърцето ви. Пазете се от хора и дейности, които изчерпват енергията ви. Общувайте само с тези, които ви дават нужното внимание, нежност, обич, спокойствие и разбиране.
Изпълнете живота си с нежна грижа за всеки и всичко, което е ценно за вас.